Városlista
2018. november 15, csütörtök - Albert, Lipót

Hírek

2018. Július 11. 15:50, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Fórum Piknik Petőfiszálláson

Fórum Piknik Petőfiszálláson

Fórum Pikniket rendezett a Nemzeti Fórum Petőfiszállási Szervezete július 6-án, pénteken Nagy Péter helyi fórumtag és felesége, Bernadett tanyáján.

A rendezvényre meghívást kapott a Nemzeti Fórum Egyesület vezetősége valamint megyei tagsága, és a helyi fórumtagok. Szász János polgármester és a helyi szervezet elnöke vezetésével vendégül látták mindazokat, akik ellátogattak erre a rendhagyó eseményre.

Az egész napos rendezvény a helyi fórumtagok felajánlásai által és önzetlen munkájával valósult meg. Az ünneplésre okot adott az is, hogy a Nemzeti Fórum helyi szervezete 10 évvel ezelőtt alakult meg. A más településekről érkező vendégek többségét lovaskocsik vitték ki a vendéglátókhoz a Péteri-tó érintésével, egy vadregényes útvonalon. A pikniket megtisztelte jelenlétével Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, és a Nemzeti Fórum elnöke, prof. dr. Sztachó-Pekáry István megyei elnök, Bartos Mónika képviselő, Lenkei Róbert, dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, további megyei elnökök, kecskeméti és kiskunfélegyházi fórumtagok.

Szász János köszöntötte a megjelent vendégeket, valamint a helyi fórum új tagjait, ugyanis 15 taggal bővült a petőfiszállási szervezet. Lezsák Sándor, miután megtekintette a fiatal házaspár tanyáját, gratulált az eddig elvégzett munkához, és sok sikert kívánt a házigazdáknak további szép terveikhez, amit ezután szeretnének megvalósítani tanyájukon. Hangsúlyozta, öröm látni az élő és folyamatosan megújuló tanyavilágot, de beszélt a Nemzeti Fórum jelenéről és jövőjéről.

Balla Barnabás plébános atya a Pálosok a nagyvilágban című könyvet mutatta be a jelenlévőknek, és a követendő nemzeti értékekről beszélt. Palcsó Tamás egy gyönyörű dallal emelte a rendezvény ünnepi részének fényét.

Az igazi tanyasi hangulathoz a Kiss Tanya lovasai járultak hozzá, bemutatót tartva a vendégeknek. A gyerkek meg is simogathatták a szelíd hátasokat. A bográcsos ebéd után lehetőség volt íjászkodásra, kötetlen beszélgetésre, új ismeretségek kötésére. A petőfiszállási szervezet 10 éves születésnapján az erre az alkalomra készített tortát is elfogyasztották a vendégek.

Köszönik minden helyi fórumtag közreműködését és munkáját, amely által egy igazán hangulatos és tartalmas napot tölthettek együtt a Nemzeti Fórum tagjai és vendégei.

Nagy Tímea
Fotók: Szabó Sándor, Varga Zoltán

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 14. 12:21, szerda | Helyi

A család apraja-nagyja szeretettel veszi körbe a szépkorú Misi bácsit

90. születésnapját ünnepelte ma (november 14-én) Szabó Mihály.

2018. November 14. 08:32, szerda | Helyi

Tömegeket keresnek magyar börtönökbe: akár félmilliót is megkereshetsz

Több börtönben is hiány van fegyőrökből, az egyik álláshirdetési oldalon három intézmény is keres többek között börtönőröket - több üres pozíció is van, tapasztalat és nyelvtudás sem feltétel.

2018. November 14. 08:10, szerda | Helyi

Elkezdődött a nyugdíjprémiumok folyósítása

Megkezdődött az idei nyugdíjprémiumok kifizetése, így aki bankszámlára kapja azt, annak hétfőn már megérkezett az összeg a számlájára.

2018. November 13. 21:11, kedd | Helyi

Több száz bála kapott lángra a félegyházi tangazdaságban

Több száz szalmabála kapott lángra kedden kora este a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdaságában