Városlista
2018. július 18, szerda - Frigyes

Hírek

2018. Július 11. 15:50, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Fórum Piknik Petőfiszálláson

Fórum Piknik Petőfiszálláson

Fórum Pikniket rendezett a Nemzeti Fórum Petőfiszállási Szervezete július 6-án, pénteken Nagy Péter helyi fórumtag és felesége, Bernadett tanyáján.

A rendezvényre meghívást kapott a Nemzeti Fórum Egyesület vezetősége valamint megyei tagsága, és a helyi fórumtagok. Szász János polgármester és a helyi szervezet elnöke vezetésével vendégül látták mindazokat, akik ellátogattak erre a rendhagyó eseményre.

Az egész napos rendezvény a helyi fórumtagok felajánlásai által és önzetlen munkájával valósult meg. Az ünneplésre okot adott az is, hogy a Nemzeti Fórum helyi szervezete 10 évvel ezelőtt alakult meg. A más településekről érkező vendégek többségét lovaskocsik vitték ki a vendéglátókhoz a Péteri-tó érintésével, egy vadregényes útvonalon. A pikniket megtisztelte jelenlétével Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, és a Nemzeti Fórum elnöke, prof. dr. Sztachó-Pekáry István megyei elnök, Bartos Mónika képviselő, Lenkei Róbert, dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, további megyei elnökök, kecskeméti és kiskunfélegyházi fórumtagok.

Szász János köszöntötte a megjelent vendégeket, valamint a helyi fórum új tagjait, ugyanis 15 taggal bővült a petőfiszállási szervezet. Lezsák Sándor, miután megtekintette a fiatal házaspár tanyáját, gratulált az eddig elvégzett munkához, és sok sikert kívánt a házigazdáknak további szép terveikhez, amit ezután szeretnének megvalósítani tanyájukon. Hangsúlyozta, öröm látni az élő és folyamatosan megújuló tanyavilágot, de beszélt a Nemzeti Fórum jelenéről és jövőjéről.

Balla Barnabás plébános atya a Pálosok a nagyvilágban című könyvet mutatta be a jelenlévőknek, és a követendő nemzeti értékekről beszélt. Palcsó Tamás egy gyönyörű dallal emelte a rendezvény ünnepi részének fényét.

Az igazi tanyasi hangulathoz a Kiss Tanya lovasai járultak hozzá, bemutatót tartva a vendégeknek. A gyerkek meg is simogathatták a szelíd hátasokat. A bográcsos ebéd után lehetőség volt íjászkodásra, kötetlen beszélgetésre, új ismeretségek kötésére. A petőfiszállási szervezet 10 éves születésnapján az erre az alkalomra készített tortát is elfogyasztották a vendégek.

Köszönik minden helyi fórumtag közreműködését és munkáját, amely által egy igazán hangulatos és tartalmas napot tölthettek együtt a Nemzeti Fórum tagjai és vendégei.

Nagy Tímea
Fotók: Szabó Sándor, Varga Zoltán

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 11:37, szerda | Helyi

10 pénzgyilkos szokás, amitől totális csőd lesz a családi nyaralás

Nyaralás közben sokan hajlamosak arra, hogy bővebbre engedjék a nadrágszíjat...

2018. Július 18. 11:26, szerda | Helyi

Platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezése

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a tisztelt lakosságot, hogy a platán, vadgesztenye, és hársfák növényvédelmi permetezésére 2018. augusztus 6. napján kerül sor.

2018. Július 18. 11:22, szerda | Helyi

Félegyházi Napok – kultúra és szórakozás a nyár végén

Feleleveníti a város az egykori, közkedvelt Félegyházi Napok hagyományát.

2018. Július 18. 09:34, szerda | Helyi

Receptre fel! Bács-Kiskun

Fedezzük fel újra nagyanyáink konyháját!