Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Október 28. 17:38, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Fontos az elővigyázatosság a gyertyagyújtásnál

Fontos az elővigyázatosság a gyertyagyújtásnál

Mindenszentek közeledtével sokan gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt hozzátartozóikra. A felelőtlen gyertyagyújtás azonban a temetőkben és a lakásokban is komoly tűzesetekhez vezethet.

Mindenszentek közeledtével sokan gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt hozzátartozóikra. A felelőtlen gyertyagyújtás azonban a temetőkben és a lakásokban is komoly tűzesetekhez vezethet. Az emlékezés során is fontos ügyelni a biztonságra. Gyertyát és mécsest Mindenszentekkor általában temetőkben gyújtanak, de sokan otthonaikban is. Lényeges, hogy ilyenkor a gyertyát nem éghető anyagra állítsák és ne is borulhasson fel, hiszen, ha a lángok a koszorú vagy a virágok éghető részeit elérik, akkor a tűz nagyon gyorsan tovább tud terjedni. Szintén az otthonokban fontos, hogy mindezt távol az éghető anyagoktól helyezzék el és soha ne hagyják magára az égő gyertyát, hiszen a felügyelet nélkül hagyott láng tovább terjed a lakásban és komoly tűzeset alakulhat ki. Érdemes ilyenkor felhívni a gyerekek figyelmét is a tűz veszélyeire. A temetőben történő gyertyagyújtásnál is lényeges, hogy a koszorúktól, száraz virágoktól távol legyen a tűz forrása. A korábbi évek tapasztalatai alapján elsősorban az otthoni tűzesetek voltak jellemzőek, de mindenképp legyünk elővigyázatosak a temetőkben is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.