Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Június 16. 07:34, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Fogával kapaszkodva lógott a Niagara vízesés felett Erendira Wallenda

Fogával kapaszkodva lógott a Niagara vízesés felett Erendira Wallenda

Erendira Wallenda légtornász - a szintén légtornász Nik Wallenda felesége - a fogával kapaszkodva lógott egy helikopterről a Niagara vízesés felett csütörtökön, és megdöntötte férje eddigi magassági rekordját.

Erendira Wallenda egy helikopterről kötélen lelógatott karikán ereszkedett 91 méterrel a Niagara-vízesés fölé, ahol néhány akrobatikus manőver után egy szájvédő alkalmazásával két alkalommal is rövid ideig csupán fogával kapaszkodva lógott a levegőben. A 36 éves Erendira a 10 perces műsor 8 percében lógott a vízesés felett.

A légtornászok közlése szerint Erendira megdöntötte férje pár évvel ezelőtti rekordját. Nik Wallenda 2011-ben 76 méter magasan lógott fogával kapaszkodva a missouri Bransonban lévő Silver Dollar City vidámpark felett.

A különleges mutatványt épp Nik Wallenda híres, Niagara vízesés feletti kötéltáncának ötödik évfordulóján kivitelezte felesége.

Nik Wallenda a német származású akrobata család, a "repülő Wallendák" sarja, a hetedik nemzedék képviselője. 2012-ben a Niagara vízesés, 2013-ban a Grand Canyon feletti átkeléssel vívta ki a világ elismerését, és chicagói felhőkarcolók között is egyensúlyozott. 2014-ben egy 120 méter magas, forgó óriáskeréken sétált végig Floridában. 2015-ben eddigi leghosszabb, több mint félórás, nagy magasságban végzett mutatványát hajtotta végre Milwaukee-ban, ahol tízemeletnyi magasságban kifeszített kötélen egyensúlyozott végig. 33 perc alatt 475 métert tett meg a levegőben.

A többszörös Guinness-rekorder akrobatának nemcsak a felesége, hanem három gyereke is kötéltáncos.

Címkék: légtornász, niagara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára