Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Július 11. 18:19, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Feljelentést tesz Dániel Péter ügyvéd, a gój motorosok elnöke azt állítja, hogy nem ütött

Feljelentést tesz Dániel Péter ügyvéd, a gój motorosok elnöke azt állítja, hogy nem ütött

Dániel Péter ügyvéd büntetőfeljelentést tesz, mert állítása szerint a gój motorosok vezetője megütötte őt szerdán a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság épületében. Mészáros Imre az MTI-nek cáfolta, hogy ütött volna. A rendőrség azt közölte: egy férfi a bíróságon szóváltásba keveredett, majd rosszul lett.

Dániel Péter a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő ellen elkövetett rágalmazás ügyében indult per tárgyalására érkezett a bíróságra.
Az ügyvéd később az MTI-nek azt mondta: amint beérkezett a bíróság épületébe, látta, hogy a folyosón 6-7 gój motoros áll, akik felismerték és "elkezdtek mocskolódni, zsidózni". Amikor ő ezt kikérte magának, állítása szerint Mészáros Imre, a gój motorosok vezetője ököllel megütötte őt. Ekkor ő megszédült és az egyik foga kettétört. A bíróság biztonsági szolgálatának munkatársai kísérték az egyik szobába, ahol vizet adtak neki és kihívták a mentőket.
Dániel Péter hozzátette: évek óta szívgyógyszert szed. A kiérkező mentősöktől gyógyszert kapott, majd a János kórházba ment kivizsgálásra.
Az ügyvéd büntetőfeljelentést kíván tenni Mészáros Imre és társai ellen. Az MTI-nek azt is elmondta: az ország elhagyására készül, mert véleménye szerint rasszista támadás érte és "nem lehet folyamatosan fenyegetve élni".
Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület alapító-elnöke az MTI-vel azt közölte: a bíróság épületében tartózkodtak és Wittner Mária ügyvédjével beszélgettek, amikor Dániel Péter megérkezett és üvöltözve feléjük indult.
Állítása szerint Dániel Péter ekkor "lenácizta" őket, ám erre nem reagáltak. Amikor azonban az ügyvéd "túl közel lépett hozzá", akkor ő feltartotta a jobb kezét, nyújtott tenyérrel és az állánál megtámasztotta Dániel Pétert. Ezt önvédelemből tette, mert nem akarta, hogy az ügyvéd kárt tegyen benne - fogalmazott a gój motorosok vezetője.
Mészáros Imre hozzátette: a kiérkező mentősök arról tájékoztatták, hogy Dániel Péternek nem esett baja, ezért csak nyugtatót adtak neki.
Az MTI kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte: "a II-III. kerületi bíróság épületében, folyamatban lévő bírósági ügye miatt megjelent egy férfi, aki az ott várakozók egy csoportjával szóváltásba keveredett. A férfi ezután rosszul lett" - tették hozzá.
A közlemény szerint a rendőrök megjelentek az épületben, a jelenlévőket igazoltatták és meghallgatták, majd mentőt hívtak, akik ellátták a férfit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.