Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Június 22. 16:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Féláron vonatozhatunk a Múzeumok éjszakáján

Féláron vonatozhatunk a Múzeumok éjszakáján

Országszerte ötven százalékos alkalmi menettérti vasúti kedvezményt biztosít a szombati Múzeumok éjszakája programjaira utazó közönségnek a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

A MÁV-START és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) által egyaránt biztosított kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető a budapesti Keleti, Déli, Nyugati, Kelenföld és Zugló állomásokra, vidéken pedig Nagykanizsára, Szegedre, Püspökladányba, Debrecenbe, Mátészalkára és Szombathelyre.

A kedvezmény másodosztályú utazáshoz vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban június 23-án kezdhető meg, a visszautazást pedig június 26-án éjfélig kell befejezni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a Budapestre látogatók esetében a Múzeumok éjszakája-karszalag és a menettérti jegy felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50 százalékos alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni.

Amennyiben hiányzik a belépő (karszalag), valamint elmaradt a bélyegeztetés, a vonaton a jegyvizsgáló teljes árúra egészíti ki a jegyet, és pótdíjat is felszámít - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy a MÁV-csoport a fővárosban és számos vidéki helyszínen is programokkal várja a vasút iránt érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján.

Budapesten a Keleti pályaudvar személykocsiműhelyében egyebek mellett egy Z1 típusú személykocsin mutatnak be különféle vizsgálatokat, kerékmérést és ultrahangos repedésvizsgálatot a vasúttársaság szakemberei, a Magyar Vasúttörténeti Parkban többek között sínautóban lehet majd utazni, míg a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Hűvösvölgy állomásán gőzmozdony-bemutató is lesz.

A MÁV nagykanizsai telephelyén a gőzmozdonyjavításkor használt gépeket, berendezéseket és eszközöket ismerheti meg a közönség, a Szegedi Forgalomirányítási Központban betekintést lehet nyerni a vasúti közlekedésben alkalmazott vonatkövető és forgalomirányító rendszerek működésébe, de más helyszínek mellett bemutatja tevékenységét a debreceni és püspökladányi állomás üzemi épülete is. Budapestről Gödöllőre a H8-as HÉV vonalán háromszor indítanak nosztalgiaszerelvényt a Múzeumok éjszakáján - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.