Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. November 08. 10:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Évek óta futtatták a prostituáltakat – Őrizetbe vették őket Szegeden

Évek óta futtatták a prostituáltakat – Őrizetbe vették őket Szegeden

Őrizetbe vettek négy embert Szegeden, mert a gyanú szerint évek óta prostituáltak kihasználásából éltek - tájékoztatta a rendőrség csütörtök reggel az MTI-t.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz J. Lajos 38 éves szegedi lakos és társai ellen - olvasható a police.hu oldalon. Eddigi adataik szerint a férfi legalább nyolc éve prostituáltként foglalkoztatott egy szegedi lányt Hollandiában, Dániában és Izlandon. A megkeresett pénz nagy részét vagy egészét elvette a nőtől, ebből fedezte családja megélhetését. J. Lajos tudta, hogy barátja, a 38 éves, szintén szegedi P. Mihály egy másik lányt hasonlóan kizsákmányol. Amikor P. Mihálynak börtönbe kellett mennie, másfél évre barátjára bízta a nő felügyeletét, akit ezután J. Lajos Izlandon futtatott.

A nyomozás adatai szerint J. Lajos rokona, J. Mária közreműködött abban, hogy a férfi az illegális jövedelmet ingatlanokba fektesse, P. Mihály felesége pedig többször is felvett a prostitúcióból származó összegeket.

Az NNI munkatársai november 6-án több szegedi helyszínen összehangolt akciót tartottak. Elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható négy embert és házkutatást tartottak a hozzájuk köthető ingatlanokban. Az akcióban a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, több személygépkocsit, informatikai és telekommunikációs eszközöket, valamint a bűncselekményhez köthető dokumentumokat foglaltak le, öt szegedi ingatlant, illetve a haszonélvezeti jogukat pedig zár alá vették.

A négy embert gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.