Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Április 25. 15:53, péntek | Helyi sport
Forrás: - Adrienn -

Erdei Madár Zsolt és Bedák Zsolt Kiskunfélegyházán

Erdei Madár Zsolt és Bedák Zsolt Kiskunfélegyházán

Az ökölvívás népszerűsítésére szolgáló, és egyben kiváló szórakozási lehetőséget nyújtó program várta az érdeklődőket ma (április 25-én) 13 órakor a KÉSZ Arénában.

Az ökölvívás népszerűsítésére szolgáló, és egyben kiváló szórakozási lehetőséget nyújtó program várta az érdeklődőket ma (április 25-én) 13 órakor a KÉSZ Arénában, ahol két híresség Erdei Zsolt (Madár) és Bedák Zsolt volt a sztárvendég. A rossz idő ellenére is csaknem teltház volt a csarnokban, ahol nemcsak fényképezkedhettek és beszélgethettek az ökölvívókkal, de kipróbálhatták az ökölvívást is. Legfőképp a gyerekeknek, de nekünk felnőtteknek is óriási élmény volt találkozni a két élsportolóval, akik mosolyogva válaszoltak a felmerülő kérdésekre, eloszlatva minden kétséget afelől, hogy ez a sport semmivel sem veszélyesebb a többinél. Erdei Zsolt elmondta, hogy a korszerű védőfelszerelés (fejvédő, mélyütésvédő, kesztyű és bandage) megóvja a sportolót a súlyosabb sérülésektől. Az ízületi, izom és egyéb problémák bármely más sportnál előfordulhatnak, ez az imént említett szövetek „elfáradásából” és túlzott igénybevételéből fakad. Sokan agresszív sportként tartják számon a boxolást, holott Madár elmondása szerint épp a legtökéletesebb eszköze az agresszív hajlamok levezetésének. Nemcsak a vázizomzatot, hanem az egész test izomzatát edzésben tartja, remek állóképességet biztosít, növeli a test rugalmasságát és összpontosításra késztet. Vannak, akik úgy gondolják, hogy kifejezetten férfiak kedvelt sportja a box, de megtudhattuk, hogy egyre népesebb a női ökölvívók tábora is. A lányok ugyanolyan kemények, kitartóak az edzések során és jól tudnak összpontosítani a kitűzött céljaikra. A két élsportoló mindenkit arra bátorít, hogy ha kedvet érez az ökölvíváshoz, mindenképpen próbálja ki; csalódni biztosan nem fog.
Erdei Zsolt és Bedák Zsolt az életüket tették fel az ökölvívásra. Mindennapjaikba beleivódott a kemény, megfeszített edzések sora, a mérkőzések, a tudatos étkezés - és sok egyéb, ami a hétköznapi emberek számára elképzelhetetlen - és nem bánták meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.