Városlista
2018. december 18, kedd - Auguszta

Hírek

2011. November 20. 07:42, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu

Erdei: Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek…

Erdei: Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek…

Erdei Zsolt másfél hónapra eltűnik Magyarországról.

Vasárnap hajnalban útra kel Hamburg felé, onnan pedig négy hét felkészülést követően Amerikába repül, ahol újabb két hét után jöhet a szilveszteri címmérkőzés az IBF szervezet veretlen világbajnokával, Tavoris Clouddal. Klasszisunk a West Endben közönségtalálkozón búcsúzott hazai híveitől. Tőlünk.

Bő egy hónap múlva karácsony, ez azért már látszik a West End bevásárlóközpont folyosóin hullámzó tömegen. A helyi Leroy Pub előtt viszont az ilyenkor szokásosnál is nagyobb a csődület. Mi az, valami termékbemutató, vagy ingyen ebédet osztanak? Nem azt, hanem Erdei Zsolt fényképeit, méghozzá személyesen a bokszoló aláírásával. Ahogy Pálfai Károly menedzsertől megtudtuk, Madár honlapján és közösségi oldalán hirdették meg a szombat délutáni közönségtalálkozót, az érdeklődésre jellemző, hogy ottlétünk alatt nem csökkent az embergyűrű klasszisunk körül. Fénykép, autogram és néhány jó szó, egymás után több százszor, de Erdei arcáról egy pillanatra sem kerül le a mosoly, látszik, hogy fürdik a népszerűségben. S egy idő után a nagy meleg miatt az izzadságban is, a súlyával, a fogyasztással bizonyosan nem lesz gondja.

Klasszikus interjút ebben a helyzetben nem lehet, s nem is ildomos készíteni, részletekben azért kiderül, a kiváló ökölvívó vasárnap hajnalban Hamburg felé veszi az irányt, ahol négy hetet készül majd mestere, Fritz Sdunek kezei alatt. Ezután december 17-én irány Amerika, egészen pontosan Los Angeles, itt történik a „finomhangolás” az onnan hatvan mérföldre található Anaheimben sorra kerülő, december 31-i vb-derbire. „Hajrá, magyar!” – harsogja egy érces torok, a kiáltás végigvisszhangzik a bevásárlóközponton, páran talán félbe hagyják egy pillanatra a shoppingolást. Közben folyamatosan szólnak a Madár szívének fontos zeneszámok, a Szállj el, kismadár! a fő motívum, pedig a helyzetnek az Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek című csodálatos népdal felelne meg leginkább.

– Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, rengeteget jelent ez nekem, érzem a felém áradó szeretetet, energiát, nem csak magamnak, az itt lévőknek is szeretnék megfelelni – mondja a hazai híveitől búcsúzó bajnok meghatottan.

Távozásunkkor még nem oszlik a tömeg.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 17. 07:41, hétfő | Sport

Rally: Hatalmas élvezet, de...

Nagyon élvezte a 22. Mikulás Rallye-t a Ritmus Ase párosa, de sajnos ez nem párosult az elvárt eredménnyel, így vegyes érzésekkel zárták a versenyt.

2018. December 15. 05:00, szombat | Sport

Súlyos büntetést kapott a Milan

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 12 millió euróra büntette az AC Milant, mivel az olasz klub nem felelt meg a pénzügyi fair play követelményeinek.

2018. December 14. 08:34, péntek | Sport

Rally: A célunkat teljesítettük!

Túl van élete első Mitsubishis murva versenyén Dudás Gergő, akinek hű navigátora Szabó Krisztián diktálta ismét az itinert. Gergőt kérdem a látványosra sikerült 22. Mikulás Rally után.

2018. December 13. 08:45, csütörtök | Sport

Kategóriagyőzelem a 22. Mikulás Ralin

Juhász Csaba - Juhász Zsolt Renault Clio R3C. - Juhász Média Kft. 22. Mikulás Rallye - 2018.12.08-09.