Városlista
2018. október 23, kedd - Gyöngyi

Hírek

2011. November 20. 07:42, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu

Erdei: Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek…

Erdei: Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek…

Erdei Zsolt másfél hónapra eltűnik Magyarországról.

Vasárnap hajnalban útra kel Hamburg felé, onnan pedig négy hét felkészülést követően Amerikába repül, ahol újabb két hét után jöhet a szilveszteri címmérkőzés az IBF szervezet veretlen világbajnokával, Tavoris Clouddal. Klasszisunk a West Endben közönségtalálkozón búcsúzott hazai híveitől. Tőlünk.

Bő egy hónap múlva karácsony, ez azért már látszik a West End bevásárlóközpont folyosóin hullámzó tömegen. A helyi Leroy Pub előtt viszont az ilyenkor szokásosnál is nagyobb a csődület. Mi az, valami termékbemutató, vagy ingyen ebédet osztanak? Nem azt, hanem Erdei Zsolt fényképeit, méghozzá személyesen a bokszoló aláírásával. Ahogy Pálfai Károly menedzsertől megtudtuk, Madár honlapján és közösségi oldalán hirdették meg a szombat délutáni közönségtalálkozót, az érdeklődésre jellemző, hogy ottlétünk alatt nem csökkent az embergyűrű klasszisunk körül. Fénykép, autogram és néhány jó szó, egymás után több százszor, de Erdei arcáról egy pillanatra sem kerül le a mosoly, látszik, hogy fürdik a népszerűségben. S egy idő után a nagy meleg miatt az izzadságban is, a súlyával, a fogyasztással bizonyosan nem lesz gondja.

Klasszikus interjút ebben a helyzetben nem lehet, s nem is ildomos készíteni, részletekben azért kiderül, a kiváló ökölvívó vasárnap hajnalban Hamburg felé veszi az irányt, ahol négy hetet készül majd mestere, Fritz Sdunek kezei alatt. Ezután december 17-én irány Amerika, egészen pontosan Los Angeles, itt történik a „finomhangolás” az onnan hatvan mérföldre található Anaheimben sorra kerülő, december 31-i vb-derbire. „Hajrá, magyar!” – harsogja egy érces torok, a kiáltás végigvisszhangzik a bevásárlóközponton, páran talán félbe hagyják egy pillanatra a shoppingolást. Közben folyamatosan szólnak a Madár szívének fontos zeneszámok, a Szállj el, kismadár! a fő motívum, pedig a helyzetnek az Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek című csodálatos népdal felelne meg leginkább.

– Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, rengeteget jelent ez nekem, érzem a felém áradó szeretetet, energiát, nem csak magamnak, az itt lévőknek is szeretnék megfelelni – mondja a hazai híveitől búcsúzó bajnok meghatottan.

Távozásunkkor még nem oszlik a tömeg.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 21. 10:02, vasárnap | Sport

Lionel Messi három hétig nem futballozhat

Lionel Messi három hétig nem léphet pályára az FC Barcelona labdarúgócsapatában, mert a jobb karjában eltört egy csont.

2018. Október 20. 07:09, szombat | Sport

Győzelem a Mecsek Ralin

Interjú Fazekas András csapatvezetővel a hétvégi sikeres Mecsek Rali után.

2018. Október 20. 06:16, szombat | Sport

Rally: Nincs veszíteni valónk!

Interjú Juhász Csaba raliversenyzővel a hétvégi 44. Kassa Rali előtt.

2018. Október 18. 07:35, csütörtök | Sport

Elsőre második hely a Mecsek Ralin

Elsőbálozóként, úgy gondolom, hogy Gergő sikeres versenyt tudhat Szabó Krisztián navigátorával és csapatával maga mögött az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye után. Vele készítettem interjút a verseny után.