Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 27. 19:11, kedd | Bulvár
Forrás: infovárosok

Elvis tó, utca és tér - ezek a helyek viselik a Király nevét

Elvis tó, utca és tér - ezek a helyek viselik a Király nevét

Németországban két vetélkedő kisváros tere, Amerikában utca és tó viseli Elvis Presley nevét, ám Budapest az egyetlen főváros, amely közterületet nevezett a néhai énekesről.

Nemrégiben maga Priscilla Presley is felszólalt, hogy támogassa azokat a magyar rajongókat, akik szobrot is szeretnének állítani a legendának.

Budapest exkluzív „klubba nyert tagságot”, amikor 1956-os, a forradalmat támogató kiállásáért egy budai parkot nevezett el Elvis Presley-ről. Bár több tízezer ember kapta már meg az Elvis keresztnevet világszerte, mindössze néhány város büszkélkedhet Presley közterülettel.

Németországban azonban rögtön kettőt is találunk. Sorkatonasága alatt Presley másfél évig élt Bad Nauheim kisvárosban, ahonnan naponta járt át Friedbergbe dolgozni. Most a két település azon verseng, hogy melyik volt Elvis igazi német otthona és természetesen mindkettőben van egy-egy Elvis Platz, vagyis Elvis tér.

Egy teljes tavat is elneveztek a rock and roll Királyáról, méghozzá az Egyesült Államok Mississippi államában, közel Tupekához, ahol Elvis született. A festői tavacska a kempingezők kedvence és a tábortűz mellett igen gyakran felcsendülnek Elvis dalai.



Louisiana állam Shreveport nevű városában már fel is húzták a szobrot, az énekes gitárral a kezében látható és az Elvis Presley sugárúton kapott helyet.

Elvis Presley legnagyobb sikereinek helyszínén, Las Vegasban csak 2017-ben avatták fel az amúgy nyúlfarknyi Elvis Presley Boulevardot, amely egykori lakóhelye mellett található. Az utca neve eredetileg Riviera volt.

Priscilla Presley június 6-án érkezik Budapestre a Wonder of You turné keretében, üzenetében ő is üdvözölte a magyar rajongókat. - Bár Elvis már több mint 40 éve nincs köztünk, zenéjével, személyiségével olyan nyomot hagyott, amelyet nem lehet kitörölni. Ő maga valószínűleg soha nem gondolta volna, hogy évtizedekkel a halála után Magyarországon felavatnak egy róla elnevezett teret, egyszer pedig talán szobrot is állítanak neki – fejezte ki örömét Priscilla Presley, a világsztár örökségét ápoló Elvis Presley Enterprises egyik alapítója. - Fantasztikus dolognak tartom, hogy a város vezetősége támogatta, hogy Elvisről nevezzenek el egy parkot. Köszönöm a rajongóknak is, hogy szorgalmazzák a szobor felállítását, remélem, sikerrel járnak - jelentette ki Priscilla Presley.

Az Elvis, The wonder of You szuperprodukció az igazi Elvis koncertélményt hozza el a rajongóknak Budapestre. A show részeként a közönség egy hatalmas kivetítőn élvezheti az eredeti videó- és hangfelvételeket, amelyek a legkülönbözőbb műfajokban szólalnak meg élőben, egy teljes szimfonikus zenekar kíséretében.

Címkék: elvis presley

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára