Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 09. 09:48, szombat | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Elismerték Luchmann Péter munkáját

Elismerték Luchmann Péter munkáját

Az elmúlt évekbeli munkájáért kitüntető díjat vehetett át a Magyar Diáksport Szövetség május végi közgyűlésén Luchmann Péter, a Dózsa György Általános Iskola tanára.

Luchmann Péter Kiskunfélegyháza és körzete Diáksport Bizottságának titkáraként évek óta szervezi a diákolimpiai rendezvényeket, valamint segíti a megyei versenyek lebonyolítását is. A munkájáért kapott „Diáksportért 2018” elismerő díjat Balogh Gábor elnöktől vette át.

Péter 2010-től a félegyházi Diáksport Bizottság helyi titkáraként végzi a diáksport rendezvények szervezését, lebonyolítását. Első jelentős sportesemény, amelynek szervezésében részt vett, az országos teremlabdarúgó diákolimpia félegyházi döntője volt 2010-ben.
- Felelősségteljes a versenyek koordinálása, hiszen a többi pedagógussal és nem utolsósorban a diákokkal is meg kell találni a közös hangot. A sportoló gyermekek szeretik, ha elismerik őket. Félegyháza szerencsére élen jár a diáksportok terén, számtalan sportágban értek el itteni diákok országos eredményt, az atlétika terén kifejezetten sikeresnek számít a város. A gyerekek sikerorientáltak, könnyű őket motiválni, az adott célért mindent megtesznek – nyilatkozta Péter.

Arra a kérdésre pedig, hogy mit jelent számára a díj, az alábbiakat válaszolta a kiemelkedő pedagógus:
- A diáksportért-díjat a szövetség elsősorban a versenyek szervezéséért adta, egy nagy megtiszteltetést, elismerést jelent. Kiemelném, hogy ezt a munkát nem egyedül végzem. Kiskunfélegyházán háromtagú diáksport bizottság működik, Fábián József elnök és Dinnyés-Kis Zsuzsanna elnökhelyettes mellett látom el a titkársági feladatokat. Mellettük a Dózsa György Általános Iskola is támogat, ahol segítik a diáksporti és a pedagógusi feladataim összeegyeztetését.

Fotó: Gombkötő Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit