Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 15. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Egyre többen fordulnak orvoshoz influenzás tünetekkel

Egyre többen fordulnak orvoshoz influenzás tünetekkel

Már több mint ötezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A vírust azonban még nem mutatták ki, tehát járvány egyelőre nincs.

Tavaly több mint 130 ezren kapták el a vírust. Az influenza szövődményei akár halálosak is lehetnek. A szakemberek ezért most is a védőoltás fontosságára hívják fel a figyelmet. A vakcinát még nem késő beadatni - hangzott el az M1 Híradójában.

Egymást váltva érkeztek a betegek az egyik soproni háziorvosi rendelőbe, a legtöbben köhögés, torokfájás, mellkasi fájdalom és hőemelkedés miatt. Sokan már hetek óta bajlódnak az influenzaszerű tünetekkel. Vannak olyanok is, akik először otthon próbálták meg magukat kikezelni, de a tünetek nem múltak el, ezért a kivizsgálás mellett döntöttek.

Eddig több mint ötezren fordultak orvoshoz influenzaszerű panaszokkal. A vírus jelenlétét országszerte folyamatosan figyelik és vizsgálják. Egyelőre azonban még nem mutatták ki. Az orvosok azt mondják, járvány még nincs, de ha valaki mégis tapasztal influenzás tüneteket, maradjon otthon és kerülje a közösséget.

Batka Jenő háziorvos elmondta, hogy ilyenkor szabad köptetőt, fájdalomcsillapítót vagy lázcsillapítót is bevenni, könnyen emészthető ételeket, öreg gyümölcsöt, főzeléket enni és nyilvánvaló a bő folyadékbevitel is. Ilyenkor gyakran szellőztessünk, feküdjünk le, pihenjünk, tegyük félre a mindennapok gondjait, problémáit és próbáljunk az egészségre koncentrálni.

Ha a tünetek egy-két napon belül nem múlnak, akkor viszont mindenképpen orvoshoz kell fordulni – hívta fel a figyelmet.

Tavaly több mint 130 ezren kapták el a vírust. Az influenza szövődményei akár halálosak is lehetnek. Szakemberek ezért most is a védőoltás fontosságára figyelmeztetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.