Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Július 10. 11:34, kedd | Külföld
Forrás: Kokes János, az MTI tudósítója jelenti

Egymilliárd koronás nyereséggel zárt a cseh Seznam.cz hírportál

Egymilliárd koronás nyereséggel zárt a cseh Seznam.cz hírportál

Több mint egymilliárd koronás adózott nyereséggel zárta a tavalyi évet a Seznam.cz cseh ingyen internetes hírportál, szolgáltató és kereső.

A társaság közlése szerint a tavalyi bevételek meghaladták a 2,6 milliárd koronát, ami éves szinten 19 százalékos növekedés. A bevételek nagy többsége a internetes reklámból folyt be a társaság kasszájába.
A Seznam.cz kasszájába folyik be a cseh internetes piac reklámbevételeinek nagyjából a harmada. Az internetes szolgáltatók szövetsége (SPIR) szerint az idén májusban a Seznam.cz mintegy 170 millió koronát inkasszált a reklámokból. A Seznam.cz főoldalára májusban 5,3 millió ember látogatott el, ami a cseh internetezők 80 százaléka.
A második legnagyobb hírportál, szolgáltató és kereső a Centrum.cz tavalyi forgalma félmillió korona körül alakult - közölte Jirí Hájek, a társaság kommunikációs igazgatója. Az egész csehországi internetes reklámpiac tavalyi forgalma a SPIR kimutatása szerint megközelítette a 9 milliárd koronát.
A statisztikák szerint a Seznam.cz főoldalát havonta több mint egymilliárd alkalommal nyitják meg Csehországban. Ez nagyjából annyi, mint amennyit a második és a harmadik legnagyobb szolgáltató mutat ki ezen a téren közösen.
A Hospodárské Noviny című gazdasági napilap szerint a Seznam.cz keresője a használatot tekintve Csehországban felveszi a versenyt a Google keresőjével.
A Seznam.cz mintegy ezer embernek ad munkát. A társaság célja a közeljövőben, hogy megvesse lábát a gyorsan fejlődő mobilinternet területén is.

Címkék: Internet-pénzügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.