Városlista
2018. október 17, szerda - Hedvig

Hírek

2018. Február 11. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Egy kis retro....

Egy kis retro....

Miért is jó a diavetítőzés?

Enyhébb téli időben, de egy szép őszi vagy tavaszi vasárnap délelőttön szívesen iktatunk be egy kis „bolházást”. Vagyis felkerekedünk, a fiúk és én, és nyakunkba vesszük a közeli bolhapiacot. Nem volt ez másként egy napos decemberi délelőttön sem, amikor is nagy kincset fedeztünk fel!

Szürkéskék színben pompázott, igaz, eredeti fénye már kicsit megkopott, de az „eladó” szerint még működőképes. Egy igazi, színes-szagos retró diavetítőről van szó. Végülis azt a darabot nem vettük meg, de rövid időn belül szeretnénk ezt pótolni, és beszerezni egyet. Mivel engem is csodás gyerekkori emlékek fűznek ehhez a masinához, úgy gondolom, a saját gyerkőcömnek is szereznék néhány kellemes pillanatot a közös családi diavetítőzésekkel!

Diavetítőzni jó…
… mert nem csak a gyermekednek, hanem nektek, szülőknek, esetleg nagyszülőknek is remek pillanatokat szerezhettek. Hiszen van, akit a saját gyerekkorára, az idősebb korosztályt pedig a saját „szülőségére” emlékezteti majd. Nosztalgiázni pedig mindig jó!

… mert az egész család jól szórakozhat egy-egy ilyen program alkalmával. Míg könyvet nézegetni csak ketten tudtok a gyerkőccel, addig „diázni” az egész család lekucorodhat a „képernyő” elé.

… mert nem kell hozzá semmi különleges, ha már megvan a masinád és néhány diafilm! Csupán egy fehér falfelületet kell keresned, húzd le a redőnyt és már indulhat is a „diamaraton”.

… minden évszakban bevethető! Egy zimankós, fagyos téli nap, esetleg egy szürke, ködös, esős őszi délután, vagy egy gyönyörű, ám forró nyári délelőtt, amikor az időjárás a lakásba, házba szorít be minket, és nincs semmi ötletünk, mivel köthetnénk le a gyermek figyelmét. Elő a diavetítővel!

… mert legalább olyan jó, mint közösen könyvet olvasni, nézegetni, viszont a közös filmnézésnél azért sokkal többet ér.

… mert olyan rajzfilmeket is megismertethetsz a gyermekeddel, amiket máshogy talán már nem is tudsz. Legalábbis ilyen formában biztosan nem!

… mert élénkíti, megmozgatja a gyermek fantáziáját.

… mert elidőzhetünk egy-egy képkockán, megbeszélhetjük a gyermekkel az ott, vagy az eddig látottakat.

Címkék: diafilm, diavetítő

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 16. 11:06, kedd | Helyi

A piac ünnepi nyitva tartása

Az alábbiakban a piac ünnepi nyitva tartását olvashatják.

2018. Október 16. 10:55, kedd | Helyi

Piaci árak

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.

2018. Október 15. 17:05, hétfő | Helyi

Aranyalma népmesepont a Szakmaközi Művelődési Házban

Október 19-én népmesepont nyílik kiskunfélegyházán.

2018. Október 15. 17:05, hétfő | Helyi

Szemétszállítás rendje az ünnepek alatt

2018. október 22-én, hétfőn és 23-án, kedden a kommunális és szelektív szállítás a megszokott módon fog történni.