Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 22. 14:52, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Egy elektromos alállomás meghibásodása miatt leállt az egyik paksi blokk

Egy elektromos alállomás meghibásodása miatt leállt az egyik paksi blokk

Egy 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson történt műszaki meghibásodás miatt hétfőn reggel az automatikus védelmi rendszer leállította a Paksi Atomerőmű 3. blokkját.

A Paksi Atomerőmű honlapján megjelent közlemény szerint 2018. január 22-én 8 óra 44 perckor a Paksi Atomerőmű 3. blokkján villamos berendezés meghibásodása miatt automatikus védelmi működés lépett életbe, amelynek következményeként a reaktorblokk leállt.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére közölte, hogy nem a Paksi Atomerőmű berendezéseiben történt a meghibásodás, hanem a létesítmény területén kívül elhelyezkedő 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson.

Ez az állomás biztosítja a blokk kapcsolódását az országos elektromos hálózathoz -tette hozzá.
A meghibásodás okainak kivizsgálása megkezdődött. Az újraindítás az atomerőműben szokásos szigorú szabályoknak megfelelően, a blokk korábban megkezdett karbantartásának befejezése után, várhatóan a jövő hét első felében történik meg - mondta Kovács Antal.

Címkék: atomerőmű, paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.