Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 11. 11:48, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Dübörögnek a veterán katonai és az oldalkocsis motorosok a Parkerdőben

Dübörögnek a veterán katonai és az oldalkocsis motorosok a Parkerdőben

A hétköznapi kezdés ellenére is sokan ellátogattak az augusztus 10-én induló IV. Nemzetközi Oldalkocsis és az I. Nemzetközi Katonai Motoros Találkozóra a Parkerdőbe.

Ónodi Árpád, a rendezvény fő szervezője az ünnepélyes megnyitón elmondta, hogy a városunkban megrendezett oldalkocsis motoros találkozó Közép-Európa második legnagyobb háromkerekű rendezvénye. Ez a rendkívül népszerű rendezvény a katonai motorosok kérésére idén az I. Nemzetközi Katonai Motoros Találkozónak is otthont ad.

A száguldó különleges vasparipákkal már csütörtökön és több utcán is találkozhattak a városlakók, de az elkövetkező két napban is bőven akad program, melyen közelebbről megismerkedhetnek mind a háromkerekű, mind pedig a veterán csodagépekkel.

A sok érdekes látnivaló mellett a vállalkozó kedvűeknek lehetőségük nyílik átélni az oldalkocsizás örömeit, illetve soha nem látott méretű katonai motoros hagyományőrző kiállításon ámulhatnak el a különleges régi szerkezeteken. A tárlat a maga hangulatával úgy tükrözi vissza a mintegy száz éves katonai motorgyártás történetét, mintha időutazáson venne részt a nézelődő. A bemutatók, szakmai előadások, élménytúrák mellett koncertek is színesítik a rendezvényt, melynek első fellépője csütörtökön az Alma Együttes volt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.