Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 16. 07:13, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Dolláreső a világ nagy jegybankjaitól

Dolláreső a világ nagy jegybankjaitól

Léptek a világ legnagyobb jegybankjai. Az utóbbi időkben mutatkozó dollár likviditási problémákat enyhítendő, újra bevezetik a 84 napos futamidejű likviditásnyújtási lehetőséget a piaci szereplők számára, dollárban.

Azonnal jelentős pozitív piaci reakciók mutatkoztak világszerte. Gyengül a dollár, emelkedik a kőolaj ára, a tőzsdék pedig jelentős erősödésben. Az összehangolt dollárnövelő lépést az amerikai Fed, az európai jegybank, a Bank of England, a Svájci Nemzeti Bank és a Bank of Japan jelentette be. A közös jegybanki fellépés szakértők szerint jelentősen enyhítheti a piaci aggodalmakat. Az a tény is cselekvésre sarkallhatta a világ nagy jegybankjait, hogy pontosan 3 évvel ezelőtt ment csődbe a Lehman Brothers befektetési bank. A nemzetközi piacokon pedig kísértetiesen az akkori eseményekhez hasonló folyamatok kezdtek el kirajzolódni. Az amerikai tőzsdeindexek 1 százalék felett, míg az európai tőzsdemutatók 2-3 százalékos pluszban. 1 százalék körüli erősödésben van a hazai értéktőzsde részvényindexe is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.