Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 31. 13:33, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Iványi Ferenc

Czene Attila kiskunfélegyházi látogatása

Czene Attila kiskunfélegyházi látogatása

Czene Attila a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, olimpiai bajnok úszó, Kiskunfélegyházára látogatott 2019. január 24-én.

Kovács János testnevelő, mint a program egyik főszervezője, nagyszerű motivációs beszélgetést vezetett az 1996-os atlantai olimpián a dobogó legmagasabb fokára „felúszó” sportemberrel, sportvezetővel, sportpolitikussal, sportolói életútjáról. Történt mind ez a Kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégiumában egy diákokkal zsúfolt nagy teremben.

A jó hangulatú találkozó után Csányi József Polgármester Úr és Balla László Alpolgármester Úr vendége volt Czene Attila. A Polgármesteri Hivatal adott helyet annak a díszebédnek, ahol a szabadidő sport volt a fő téma. Szóba kerültek az országos trendek mellett a helyi törekvések, a versenysport és a tömegsport, a fitness és a rekreáció fontossága.

A színvonalas és minden vonatkozásban” tartalmas „ ebéd után a meghívók bemutatták Czene Attilának a Félegyházi Parkfürdőben folyó úszó, vízilabdás és triatlon életet. Külön öröm volt a szervezők és a vendég számára, hogy az eseményt meglátogatta Zubor Attila olimpikon úszó, a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület-ben versenyző kiskunfélegyházi úszók szakmai vezetője. Az oldott hangulatban az emlékek felidézésén túl a félegyházi uszodában folyó munkáról is esett szó. Bemutatkozott a Jogging Plus Sportegyesület is, kinek triatlonistái ajándékkal kedveskedtek az autogramok fejében Czene Attilának.

Az uszodai látogatás után már csak egy hivatalos program maradt, mint a Szabadidősport Szövetség Elnökét - és már nem mint úszót – Czene Attilát körbe vezette Kordás Roland, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Ügyvezetője a Városi sportcsarnokban. Reményeink szerint a jövőben helyszíne lehet a csarnok a Szabadidősport Szövetség és az itt működő új Programiroda közös rendezvényeinek.

A látogatás sűrű programját jó hangulatban befejezve köszöntek el egymástól a résztvevők, mely reméljük a jövő közös kapuját nyitotta meg.

Forrás:
Iványi Ferenc
Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft.
Programiroda vezetője

Fotó: Félegyházi Közlöny

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.