Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 07. 10:17, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Csinálj magadnak időt!

Csinálj magadnak időt!

Te is sokszor érzed úgy, ha egy nap 36 (vagy még több) órából állna, akkor sem lenne elég?

Mert még ezt is meg kellene csinálni, meg azt is, meg ide is el kellene menni, meg oda is, meg vele is kellene beszélni, és még vele is. És csak gyűlnek és gyűlnek a teendők, és az idő pedig csak nem lesz több.

Mivel nem megoldható, hogy a napokat megnyújtják a mi, és még néhány sorstársunk kedvéért, ezért nekünk magunknak kellene valahogy mindenre időt varázsolni abból a 24 órácskából. De mégis, hogyan?

Mondjuk így:

Biztos, hogy mindenről tudnod kell?
Már nem egyszer fogadtam meg, hogyha laptop, számítógép elé kerülök, először a feladataimat végzem el, aztán jön a szórakozás, vagyis leginkább egy bizonyos közösségi oldal idővonalának végiggörgetése, cikkek, néha pletykák olvasgatása. Mert valljuk be, ugyan rendkívül szórakoztató ez a tevékenység, rengeteg felesleges időt töltünk az itt való böngészéssel, amit sokkal hasznosabb dolgokra is fordíthatnánk. Ha „csak” hátradőlünk 10 percre, valószínűleg az is sokkal hasznosabb. Úgyhogy, le a kíváncsisággal, és lógjunk kevesebbet azon a bizonyos idővonalon.

Tervezni kell, és kész!
Persze, az időd nem lesz több azáltal, hogy összeírod egy papírra, mik az aznapi teendőid, de így biztos nem felejtesz el semmit, és jobban látod majd, mit kell még elvégezned, mire kellene még időt szánnod. Ha még ki is pipálod, vagy éppen kihúzod a papírkádról a feladatokat, az még ösztönzőleg is hathat Rád, nagyobb erővel ugrasz neki a következő feladatnak.

Rangsorolj!
Bizony, van hogy muszáj. Vagy azért, mert egyik feladat sürgősebb, előbb el kell végezni. Van, hogy a rangsor csak nekünk fontos. Hogy, mondjuk lendületet adjon. Mert ha napi teendők nehezebb és könnyebb feladatokból tevődnek össze, akkor talán érdemesebb a macerásabb, időigényesebb, „nincs hozzá kedvem” feladatokba belevágni. Egyrészt a nap elején még nagyobb a lendület, több az energiánk. Másrészt, ha a nehezebb feladatok megvannak, abból meríthetünk erőt az előttünk álló, már kisebb gondot okozó megmérettetésekhez is.

Címkék: időbeosztás, naptár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.