Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 18. 07:41, kedd | Sport
Forrás: BoxingONE

Csehországban torpant meg a révkomáromi „csodacsapat”

Csehországban torpant meg a révkomáromi „csodacsapat”

Vasárnap a csehországi Olomouc-ban folytatódott a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, ahol a Prostejov Bulls a magyar válogatottakkal teletűzdelt Komárno Sharks gárdáját látta vendégül

A mérkőzés esélyese a révkomáromi gárda volt, hiszen ez az a válogatott klasszisok sorát foglalkoztató csapat, amely az idei bajnokságban eddig megrendezett három fellépésén egyaránt hatalmas különbséggel győzött. Szellő Imre (81 kg) ugyan hiányzott a megszokott keretükből, de hiányát el kellett volna viselnie a „Cápáknak”. A Prostejov Bulls ez alkalommal Olomouc-ban fogadta soros ellenfelét, a City nevű bevásárlóközpontban, amely helyszínválasztás telitalálatnak bizonyult, ugyanis az első perctől az utolsóig igen szépszámú közönség biztatta az ökölvívókat.

Pehelysúlyban (56 kg) a sérülésből visszatért szolnoki Nagy Krisztián a prostejoviak „dzsókerével”, a kazah Ruslan Shakaldaev-vel csapott össze. Krisztián jól kezdett, s az első menetben többet talált ellenfelénél, viszont az egyértelműen pontokat érő ütéseket a cseh színekben versenyző ökölvívó vitte be. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, míg a záró felvonásban nagy adok-kapok alakult ki a két bunyós között. Szoros volt ez a menet is, nehezen számszerűsíthető találati aránnyal, ám Nagy a harmadik percre fizikailag felőrölte ellenfelét. Végül Shakaldaev győzelmét hirdették, egy olyan meccs után, ahol Nagy Krisztián legalább annyira megérdemelte volna a sikert. (3:0)

60 kg-ban Hamo Aperjan – Varga Miklós összecsapást rendeztek. Az azeri származású ökölvívó keményen nekiugrott az immáron kétszeres olimpikon hajdúsámsoni kiválóságnak, ám nem tudott kárt tenni benne, hiszen Varga fedezéke végig a helyén volt. Aztán Varga az első menet közepétől megindult, és nagyon kiosztotta ellenfelét. A második menet már-már mészárlás volt a szorítóban, Varga nagyon megbüntette Aperjant, aki a vége fele ki-kisandított a ringsarkára, hogy vajon megmenti-e a berepülő törülköző. Nos, a törülköző nem repült, s a harmadik körben már nem is volt rá szükség, mivel Varga kicsit visszavett. Persze csak annyira, hogy jó vastagon meglegyen a harmadik menet is. (3:2)

Vargához hasonlóan dominált a ringben Káté Gyula, a harmadik olimpiájára készülő 64 kg-os magyar klasszis, aki Miroslav Serban ellen tartott erődemonstrációt. Káté az első pillanattól az utolsóig aktívan, pontosan bokszolt. Sima „Sharks” győzelem. (3:4) 69 kg-ban megrendezett Klasz Árpád – Lukas Plzák mérkőzésen a magyar bunyós sokkal meggyőzőbb volt, ezért is érthetetlen, hogy miként végződhetett ez a csata döntetlenre… (4:5)

75 kilóban csak az volt a kérdés, hogy melyik Harcsa-fivér lép kötelek közé. Az előzetes információk szerint Norbert fellépése volt várható, aztán a csapatok bemutatásánál már a Bakuban olimpiai kvótát szerzett Zoltán tűnt fel. Így ő verte hihetetlen precíz ökölvívást bemutatatva Milan Sáteket. (4:8) 81 kg-ban a Szellő Imrét helyettesítő Baranyi Richárd igencsak formán kívül bokszolt, mert bár az első menet még szoros volt, a folytatásban Michal Vodárek nagyobb sebességre kapcsolt, melyre már nem volt a magyar bokszolónak orvossága. Baranyi a 3. menet derekán padlózott is egy testütéstől. (6:8) Önmagához képest szintén gyengén teljesített Darmos József is, aki Petr Novotny ellen lépett kötelek közé. Bár a „Cápák” nehézsúlyúja igyekezett a 3. menetben a maga javára fordítani a ringcsatát, de erejéből most csak egy szoros küzdelemre tellett. (8:8)

Eredménylista / Prostejov Bulls vs Komárno Sharks
56 kg: Ruslan Shakaldaev – Nagy Krisztián 3:0
60 kg: Hamo Aperjan – Varga Miklós 0:2
64 kg: Miroslav Serban – Káté Gyula 0:2
69 kg: Lukas Plzák – Klasz Árpád 1:1
75 kg: Milan Sátek – Harcsa Zoltán 0:3
81 kg: Michal Vodárek – Baranyi Richárd 2:0
91 kg: Petr Novotny – Darmos József 2:0

A végeredmény döntetlen (8:8) lett, amellyel így a Prostejov felzárkózott a lengyel Ry-Ki Grizzly mögé, vagyis nyitott maradt a továbbjutást érő második helyért folyó versenyfutás az „A” csoportban. A révkomáromiak első helye továbbra sincs veszélyben.

„A”-jelű csoport
1. Komárno Sharks (szlovák) – 18 pont (4 meccs)
2. Ry-Ki Grizzly (lengyel) – 14 pont (4 meccs)
3. Prostejov Bulls (cseh) – 14 pont (5 meccs)
4. Patent Gladiator (magyar) – 7 pont (3 meccs)

Az alapszakasz mérkőzéseinek közel egy órás összefoglalóit péntek esténként a DigiSport csatornán lehet figyelemmel követni. A BoxingONE Championship hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el. Itt friss hírek, versenynaptár és fotógaléria is várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás szerelmeseit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.