Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 16. 09:57, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Csak pár napjuk maradt az adózóknak

Csak pár napjuk maradt az adózóknak

Már csak négy nap van hátra a személyi jövedelemadó (szja) bevallás határidejéig, azaz május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet.

Ez legegyszerűbben ügyfélkapuval az adóhivatal honlapján tehető meg.

Aki nem módosít a tervezetén, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve – a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása május 20-a után – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.
Ugyanakkor kiemelték, hogy akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott kiegészített nyilatkozatát kell kitölteni és visszaküldeni május 20-ig.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében vagy az 1+1 százalék felajánlásában, azok hívják a NAV infóvonalát a 1819-es telefonszámon, ahol a hivatal munkatársai május 17-ig munkanapokon este 18 óráig, május 18-án (szombaton) és május 19-én (vasárnap) délután 13:30-ig, május 20-án (hétfőn) pedig este 20 óráig fogadják a személyi jövedelemadózással összefüggő kérdéseket. Hozzátették, hogy május 20-án minden budapesti és megyeszékhelyen található központi ügyfélszolgálat 20 óráig tart nyitva.

A közleményben felidézték, hogy április végéig több mint félmillió ügyfélkapuval nem rendelkező adózó kapta meg postán a bevallási tervezetét a NAV-tól. Az adóhivatal mindenki számára azt tanácsolja, hogy nézze át a papíralapú tervezetet és olvassa el a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.