Városlista
2018. február 18, vasárnap - Bernadett

Hírek

2017. Október 11. 12:19, szerda | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Csak a kampány nem zöldül

Csak a kampány nem zöldül

Bár a kormány termékdíjat vetett ki a szórólapokra, reklámújságokra, azok továbbra is özönlenek a postaládákba.

Most egy beterjesztett törvénymódosításban tovább emelnék a díjat: kilogrammonként 85 forintról 114 forintra emelkedne az ár - tudatta a Szabad Föld.

A díjat a reklámozónak kell megfizetnie, a változtatás jövőre lépne hatályba – írta meg a Zoom. Kivétel is lenne: ha az újságot nem cég, hanem közhasznú szervezet, állami (például a kormány) vagy önkormányzati szerv alapfeladata ellátása miatt adja ki, akkor mentesül a díj alól.

Ez környezetvédelmileg nem jelent előrelépést, de határozottabbá válhat a választások előtt a kampányhoz kapcsolódó szóróanyag jelenléte a postaládákban.

De azért akad jó hír is a természetvédőknek: a műanyag zacskók díját is növelnék, igencsak radikálisan. Az eladótéri zacskók – ezekbe tesszük a zöldséget, péksüteményt – adója kilónként 1900 forint lesz majd a korábbi 57 forint helyett.

(Fotó: illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 17. 16:00, szombat | Helyi

Nem macskának való vidék

Hogyan tartsd távol a doromboló jószágokat?

2018. Február 17. 14:00, szombat | Helyi

Trendek és tévhitek – de miért drágul a kenyér?

Drágul a liszt, drágul a kenyér – de nem mindegy, hogy milyen: az egyik legfontosabb alap élelmiszerünk kapcsán sok tévhit és trend kering a fogyasztók körében.

2018. Február 17. 12:00, szombat | Helyi

Bocsáss meg magadnak!

Persze a megbocsátás egy hosszadalmas folyamat, és nem kell azt gondolnod, hogy ez egyik pillanatról a másikra be fog következni. Ugyanakkor vannak módszerek, amelyekkel segíthetsz magadon!

2018. Február 17. 10:00, szombat | Helyi

A síelők paradicsoma: Karintia

A síelés szerelmeseinek szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a szomszédos Ausztria legnépszerűbb síterepeiről Karintiában.