Városlista
2017. december 12, kedd - Gabriella

Hírek

2017. Október 11. 12:19, szerda | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Csak a kampány nem zöldül

Csak a kampány nem zöldül

Bár a kormány termékdíjat vetett ki a szórólapokra, reklámújságokra, azok továbbra is özönlenek a postaládákba.

Most egy beterjesztett törvénymódosításban tovább emelnék a díjat: kilogrammonként 85 forintról 114 forintra emelkedne az ár - tudatta a Szabad Föld.

A díjat a reklámozónak kell megfizetnie, a változtatás jövőre lépne hatályba – írta meg a Zoom. Kivétel is lenne: ha az újságot nem cég, hanem közhasznú szervezet, állami (például a kormány) vagy önkormányzati szerv alapfeladata ellátása miatt adja ki, akkor mentesül a díj alól.

Ez környezetvédelmileg nem jelent előrelépést, de határozottabbá válhat a választások előtt a kampányhoz kapcsolódó szóróanyag jelenléte a postaládákban.

De azért akad jó hír is a természetvédőknek: a műanyag zacskók díját is növelnék, igencsak radikálisan. Az eladótéri zacskók – ezekbe tesszük a zöldséget, péksüteményt – adója kilónként 1900 forint lesz majd a korábbi 57 forint helyett.

(Fotó: illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 11. 15:53, hétfő | Helyi

Kiskunfélegyházi céget bírságolt az MNB

2017. December 11. 12:50, hétfő | Helyi

Műsorral köszönték meg a betlehemi jászol felállítását

Nemcsak a fényfüzérek és a káprázatos karácsonyfa teszi szívet melengetővé a városközpontban az adventi hangulatot, hanem a téren felállított Betlehem is.

2017. December 11. 12:37, hétfő | Helyi

Kik láthatják az egészségügyi adataimat az elektronikus térben?

A november 1-jétől bevezetett elektronikus egészségügyi szolgáltatási térben az orvosi ellátások, a receptek, a beutalók, a laborvizsgálatok és egyéb leletek adatait egy országos online hálózatban rögzítik.

2017. December 11. 08:01, hétfő | Helyi

75 év gondolatai szobrokba rejtve

December 8-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban nyitották meg Pálfy Gusztáv, Magyar Érdemkereszttel kitüntetett, Katona- és Prima-díjas szobrászművész 75 éves jubileumi kiállítását.