Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 11. 12:19, szerda | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Csak a kampány nem zöldül

Csak a kampány nem zöldül

Bár a kormány termékdíjat vetett ki a szórólapokra, reklámújságokra, azok továbbra is özönlenek a postaládákba.

Most egy beterjesztett törvénymódosításban tovább emelnék a díjat: kilogrammonként 85 forintról 114 forintra emelkedne az ár - tudatta a Szabad Föld.

A díjat a reklámozónak kell megfizetnie, a változtatás jövőre lépne hatályba – írta meg a Zoom. Kivétel is lenne: ha az újságot nem cég, hanem közhasznú szervezet, állami (például a kormány) vagy önkormányzati szerv alapfeladata ellátása miatt adja ki, akkor mentesül a díj alól.

Ez környezetvédelmileg nem jelent előrelépést, de határozottabbá válhat a választások előtt a kampányhoz kapcsolódó szóróanyag jelenléte a postaládákban.

De azért akad jó hír is a természetvédőknek: a műanyag zacskók díját is növelnék, igencsak radikálisan. Az eladótéri zacskók – ezekbe tesszük a zöldséget, péksüteményt – adója kilónként 1900 forint lesz majd a korábbi 57 forint helyett.

(Fotó: illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.