Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 17. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Bocsáss meg magadnak!

Bocsáss meg magadnak!

Persze a megbocsátás egy hosszadalmas folyamat, és nem kell azt gondolnod, hogy ez egyik pillanatról a másikra be fog következni. Ugyanakkor vannak módszerek, amelyekkel segíthetsz magadon!

1. Fogadd el, hogy a múlt már megtörtént
Sajnos a már megtörtént dolgokon változtatni nem tudunk. Lehet, hogy ez elcsépeltnek hangzik, de alapigazság. Tanulni viszont lehet a már megtörtént eseményekből, viszont bánkódni egyáltalán nem érdemes.

Nagyon fontos, hogy tudd, az adott élethelyzetben Te biztos, hogy a lehető legtöbbet hoztad ki önmagadból. Lehet, hogy éppen nem megfelelően reagáltál, mert stresszesebb voltál vagy beteg, de akkor az volt a maximum, amire képes voltál. Nem több és nem kevesebb, ezért nem érdemes ostorozni magad, inkább tanulj az esetből.

2. Mit tennél, ha újra megtörténne?
Az önmagad megbocsájtásához vezető úton még az is belefér, hogy elgondolkozz azon, mit tennél most másként. Írd le! Lehet, hogy az azóta összegyűjtött tapasztalatoknak köszönhetően egészen másként cselekednél. Ugyan megváltoztatni ez nem fog semmit, de neked segíthet a feldolgozásban.

3. Mit bánsz a leginkább?
Ha tovább akarsz lépni a múlton, lehet, hogy érdemes készítened egy listát azokról a dolgokról, amiket a legjobban bánsz. Általában megfigyelhetőek bizonyos azonosságok, így a végén nem egy-egy esetet bocsátasz majd meg magadnak, hanem mindent, ami azonos kategóriába esik. Sokkal hatékonyabb, ha a viselkedésed bizonyos vonulatain dolgozol (egyedül vagy akár egy pszichológussal), mintha adott eseményen rágódnál.

Bizonyára lesznek kisebb és nagyobb múltban történt esetek, amit már megbántál, foglalkozz inkább a nagyobbakkal.

4. Adj időt magadnak!
Ha elhatároztad, hogy változtatsz és esetleg megtanulsz elsajátítani egy új gondolkodásmódot, akkor ne add fel már az elején, hiszen ez is olyan, mint egy új szakismeret vagy jártasság, amit gyakorolni kell, mint például az autóvezetést.

Előbb utóbb eljön az a pillanat, amikor tényleg magad mögött kell hagyni a múltat, és elfogadni úgy ahogy megtörtént, a részeddé integrálni. Akár még hálát is érezhetsz, hogy mindez segített azzá válni, aki ma vagy.

5. Szeresd magad!
A legfontosabb, hogy jóban legyél önmagaddal, és tudatosan alakítsd az életed. Légy jelen a hétköznapokban, és ne a múlton rágódj, hiszen csak így léphetsz egyről a kettőre. Legyél a saját mentorod, édesanyád, édesapád és legjobb barátod, legyél magadnak az első számú prioritás, és vedd magad körbe olyan emberekkel, akik támogatnak. A legfontosabb, hogy tudd: több vagy, mint egy hiba, amit a múltban vétettél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.