Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 07. 14:09, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Bevallási „segélyszolgáltatás” a NAV-tól

Bevallási „segélyszolgáltatás” a NAV-tól

A személyi jövedelemadó-bevallás benyújtásának a pontos határideje: 2012. május 21-e.

Elkészítésében az adóhatóság munkatársai a hagyományos tájékoztatástól kezdve telefonon keresztül a legmeglepőbb helyszíneken (például orvosi rendelőkben, egyetemeken) is feltűnve – nyújtanak segítséget.

A megyei adóigazgatóságok ügyfélszolgálatai előre meghatározott és meghirdetett napokon hosszabbított, esetenként rendkívüli nyitva tartással várják a személyi jövedelemadó-bevallás kitöltésében elakadó magánszemélyeket. Sok régióban nyílt napot is tartanak. Ilyenkor a NAV személyi jövedelemadó szakértői adnak tájékoztatást a 2011. évi szja bevallás kitöltéséről, hibás bevallások javításáról, és ez elkészült bevallásokat át is veszik. De nemcsak helyben szolgáltat az adóhatóság. A NAV Somogy Megyei Adóigazgatósága kormányhivatalok munkaügyi kirendeltségein bevallási fórum keretében nyújt segítséget a bevallás kitöltéséhez. A Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága a városi könyvtárakba „szállítja” a bevallás kitöltésével kapcsolatos szolgáltatását. Sőt a bevallás elektronikusan történő elküldése érdekében biztosítja itt is az ügyfélkapunyitás lehetőségét. A Baranya Megyei Adóigazgatóság munkatársai pedig a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének megyei szervezeténél segítenek a bevallás kitöltésében. A fentiekben részletezett szolgáltatásokról, a helyszínről és az időpontról a régiók honlapján a „helyi hírek” menüpont alatt kaphat minden magánszemély tájékoztatást.

Akinek kevés ideje van, az választhatja a telefonos segítséget is. Így, ha valaki a bevallás kitöltésében elakadna, vagy kérdése merülne fel, akkor nem kell mást tegyen, csak hívja (hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00, pénteken 8.30-13.30 között) a kedvezményesen hívható kék számot (06 40/42-42-42)!

Aki ragaszkodik a hagyományos módszerekhez, vagy ügyeit inkább személyesen (nem az éter hullámain keresztül) intézné, felkeresheti a NAV bármely ügyfélszolgálati irodáját, ahol a munkatársak felkészülten várják a bevallással kapcsolatos problémákat, kéréseket, kérdéseket, és a kitöltött és aláírt nyomtatványokat át is veszik.

Eddig közel 1,7 millió bevallás érkezett. Még körülbelül 2,5-3 millió bevallást vár az adóhatóság. Aki még nem nyújtotta be bevallását, használja ki bátran a NAV széles körű „segítségnyújtási szolgáltatását”, hogy a helyesen kitöltött és aláírt nyomtatvány legkésőbb a határidőig beérkezzék.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.