Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 27. 10:25, csütörtök | Életmód
Forrás: H. Kovács Gabriella | ÉLET FÁJA KÖZPONT

Betegségekről másként. Avagy mitől beteg valójában az ember?

Betegségekről másként. Avagy mitől beteg valójában az ember?

A Keleti gyógyászat, a Természetgyógyászati ágak, és bizonyos Spirituális irányzatok felfogása szerint, az Ember Test-Lélek- Szellem egysége.

Az ember rendelkezik fizikai testtel, érzelem, és gondolatvilággal, melyek folyamatos kölcsönhatásban vannak. A nyugati orvoslással ellentétben, a betegséget nem csak fizikai szintű problémának kezelik. Meglátásuk szerint, a betegségek többsége inkább ered negatív érzelmeinkből, és hibás gondolkodásunkból, mintsem a környezeti és időjárási hatásokból. Céljuk, ha betegség lép fel valamilyen szinten, akkor minden oldalról megtámogassák a gyógyulási folyamatot.

Ruediger Dahlke megfogalmazása szerint, „a betegség végső soron azt jelenti, hogy kiestünk a középpontunkból (életünk mandalájának középpontjából), ezért testünk kísérletet tesz arra, hogy újra megtalálja az egyensúlyt”. Betegségek formájában kapunk lehetőséget, a pihenésre, a gondolkodásra, és a világ zajától való visszavonulásra.

„Be kell végre látnunk, hogy "egy embert meggyógyítani" nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő abetegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el. Amíg ezt meg nem tanuljuk, továbbra is szükségünk van abetegségre.”

Kurt Tepperwein

Tehát kedves olvasó láthatjuk, hogy a legtöbb krízis, betegség átmeneti természetű, és lehetőséget kínál a továbblépésre, melyet a tudatlanság, az ellenállás, és a félelem hátráltatott, sőt meg is akadályozott. Nincs semmi, amit le kell küzdeni, vagy meg kell szüntetni. A betegség nem más, mint a lélekben kialakult diszharmónia testi szintű megjelenése. A tünetek, fájdalmak testünk jelzései, hogy valami nincs rendben. Gondoljuk át mire tanít, mit nem vettünk észre, mit nyomtunk el, miről nem akarunk tudomást venni! Ha megtaláljuk, és megváltoztatjuk, hamarabb regenerálódik szervezetünk is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.