Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 21. 12:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Beteg gyerekek gyógyulására fordítják a tetoválófesztivál bevételét

Beteg gyerekek gyógyulására fordítják a tetoválófesztivál bevételét

Pontosan 440.000 forintot sikerült összegyűjteni a Szegedi Gyermekonkológiának az október 20-án tartott 1. Félegyházi Jótékonysági Tetoválófesztiválon.

A jótékonysági célzattal megrendezett tetoválófesztivál gondolata Papp Anett, a Béke egy mosollyal kezdődik Alapítvány vezetőjének és Kertész-Farkas János tetoválóművész fejében született meg. A rendezvény helyszínével kapcsolatban pedig szinte egyértelmű volt a döntés, hiszen Ónodi Árpád, a Rocktár élőzenei bázis vezetője örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

S, hogy miért épp tetoválófesztivállal próbálja valaki támogatni a beteg gyermekeket, erre a kérdésre Kertész-Farkas János az Országos Tetováló Szövetség tagja adta meg lapunknak a választ:
- Sajnos én is beteg voltam és sokáig titkoltam. Négy és fél - öt év kellett ahhoz, hogy túltegyem rajta magam. Majdnem az állásomba és az életembe került. Anno, mikor a kezelésekre jártam, mi felnőttek próbáltunk erőt adni a rákos gyerekeknek, hogy könnyebb legyen nekik. Ez azonban a visszájára fordult, mert inkább a gyerekek adtak nekünk felnőtteknek erőt a kezelések alatt. Ezt szeretnénk most megköszönni azzal, hogy a beteg gyerekek javára fordítjuk a rendezvényből befolyt összeget - mondta a rendezvény fő szervezője.

Minden tetoválóművész két képpel készült, melyeknek „felvarrása” licit után kezdődök meg. A kikiáltási ára mindegyiknek 20.000 Ft. A licit nyertese pedig 4-5 óra leforgása alatt már büszkélkedhetett a kiválasztott képpel a bőrén – mondta el lapunknak a rendezvény másik fő szervezője Papp Anett.

A test tetoválás mellett lehetett smink tetoválást, avagy piercing-et csináltatni, a gyerekeknek pedig arcfestéssel, csillámtetoválással, henna-festéssel, holland hajfonással, Hellowee-n sminkek készítésével (ennek elkészülése után pedig fotózással) kedveskedtek a szervezők.

Annyi bizonyos, hogy a kellemes hangulatú rendezvényen gyermek és felnőtt egyaránt jól érezte magát, az pedig feltette a koronát a szervezők munkájára, hogy szép összeget nyújthatnak át a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályának.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.