Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Augusztus 23. 08:16, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Bekötik a cégek számlázását a NAV-hoz

Bekötik a cégek számlázását a NAV-hoz

A jövő év közepétől a cégek számlázását bekötik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, ami további lehetőségeket nyújt a hatóságnak az áfacsalások és fiktív számlázások leleplezésében

- írta keddi kiadásában a Magyar Idők.

A hivatal a júliustól várhatóan beérkező nagy adatmennyiség feldolgozására már el is kezdte a szükséges informatikai fejlesztéseket.

Tamásné Czinege Csilla, a nemzetgazdasági minisztérium helyettes államtitkára a lapnak elmondta, hogy jövő év közepétől a százezer forintnál nagyobb adót tartalmazó számlák adatai elektronikus úton érkeznek be a NAV-hoz. Továbbá az elektronikus számlázás összekapcsolódik a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzésével, az adóhatóság számára azonnal nyilvánvalóvá válnak a szabálytalanságok, és nyomban fel tud lépni ellenük – fűzte hozzá.

A helyettes államtitkár rámutatott, hogy a számlázás bekötése az adóügyi kockázatok elemzését is segíteni fogja, egy cég kiürítése és eltűnése például gyorsabban az adóhatóság tudomására jut, nem csak az adóbevallások időszakában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).