Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Június 10. 15:45, vasárnap | Külföld
Forrás: Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti | MTI Fotó: Mohai Balázs

Barátságtalan időjárás, elmaradt koncert a Nova Rock fesztiválon

Barátságtalan időjárás, elmaradt koncert a Nova Rock fesztiválon

Borús, esős időjárás mellett zajlik a burgenlandi Miklóshalmán (Nickelsdorf) az idei Nova Rock fesztivál. Az első napon haláleset is történt és viharriasztás miatt elmaradt Marylin Manson koncertje.

Ausztria egyik legnagyobb szabadtéri nyári rockfesztiváljának első két napját visszatérő esőzések közepette rendezték meg, és vasárnapra sem ígértek változást az előrejelzések. Péntek este a fesztivál területe felé közeledő vihar miatt óvintézkedésként az egyik nagyszínpadon szüneteltették a fellépéseket, a színpad előtti területet kiürítették. A zivatar végül elkerülte a Nova Rock helyszínét, az egyórás kényszerszünet miatt azonban elmaradt az arra az időpontra meghirdetett Marylin Manson-koncert.
A barátságtalan időjárás ellenére jó hangulatot teremtettek a fellépők, köztük a Limp Bizkit, a Kasabian, a Cypress Hill, a The Offspring és a szombati nap egyik fő műsorszáma, a Die Toten Hosen. Az idén 30 éves német punkrock együttes május elején megjelent új albumát mutatta be.
Zárásként vasárnap este a Metallica lép fel. A koncert középpontjában a heavy metal együttes 1991-es, nagy áttörést hozó lemezének, a The Black Albumnak (A fekete lemez) a dalai állnak.
A Nova Rock első napját egy haláleset is beárnyékolta. Pénteken délután szívbetegség következtében összeesett és a kórházba szállítás közben meghalt a fesztivál egy 24 éves osztrák látogatója. A mentőszolgálat közlése szerint a fiatal férfinak már régóta szívproblémái voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.