Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 18. 07:07, péntek | Sport
Forrás: mno.hu

Balzsay: bunyósból szakosztály-igazgató

Balzsay: bunyósból szakosztály-igazgató

Szakosztály-igazgatóként tért vissza egykori amatőr klubjába, a Vasasba a WBA profi bokszszervezet nagyközépsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly.

Mint mondja, sportvezetői szerepvállalása egy újabb lépés a civil élet felé, bár konkrétan még nem mondta ki, hogy befejezte aktív pályafutását.

Eleve készült a sport utáni civil életre Balzsay Károly, hiszen elvégezte a TF sportmenedzseri szakát, majd a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán a szóvivői és kommunikációs vezetői tanulmányokba vágott bele. Két éve, amikor vereségekkel rontotta a hivatásos mérlegét, s kényszerűen távozott a WBO szervezet trónjáról, felmerült, hogy végleg hátat fordít a ringnek, de nem tette, s jól tette, hiszen három hónapja, augusztus végén Ukrajnában megszerezte a WBA vb-övét. Ám mellé sérüléseket is összeszedett, a jobb füle még mindig nem az igazi, a hallása már sosem lesz az.

Ettől még bokszolhatna tovább, ám egy logikai láncolat rabja: amíg a füle nem jön rendbe, ki kell hagynia az úszást, ha viszont nem úszik, fáj a dereka a gerincsérve miatt, így viszont nem tud normálisan felkészülni. Ebből az ördögi körből most a civil élet felé tört ki, hiszen kinevezték egykori amatőr klubja, a Vasas ökölvívóinál szakosztály-igazgatónak.

„Visszatértem a Vasas-családba, köszönet ezért többek között Markovits László elnök úrnak. Ez valóban egy lépés a civil szféra felé, de úgy januárig még van időm eldönteni, hogyan tovább a karrieremmel. A fülem már nem fáj, a zúgás még megvan, különböző gyógymódokat alkalmazok, miközben a gerincemet is kezeltetni kell. Az Universumnál nem szóltam új állásomról, elvégre a magánügyem, s még ők sem tettek semmilyen ajánlatot a folytatásra. Tudok róla, hogy a korábbi világbajnok, Dmitri Sartison hosszú sérülés után újra ringbe lépett, de állítólag még nem olyan a formája, hogy vb-címmérkőzést vállalhasson – mondta Balzsay Károly. – Így egyelőre a szakosztály-igazgatással ismerkedem, most mutattak be a fiúknak, nem mintha nem ismernénk egymást. Új életre kelteném a csapatot, de egyelőre inkább megfigyelő vagyok, a tapasztalatokat gyűjtöm, okoskodni nem akarok. A december eleji országos bajnokságon debütálok új munkakörömben.”

Címkék: Balzsay Károly, box, WBA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.