Városlista
2018. április 20, péntek - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 13. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Autópályán mehetünk majd Kunszállásra

Autópályán mehetünk majd Kunszállásra

A kunszállásiak nagy álma válhat valóra azáltal, hogy végre megépülhet az M5-ös autópálya kunszállási fel- és lehajtója.

A jó hírről Kovács Imre, Kunszállás polgármestere számolt be közösségi oldalán, amely szerint 12 évnyi munka, és sok-sok egyeztetés eredménye érett be. A november 8-án megjelent Magyar Közlönyben olvasható, hogy a kormány 525 millió forinttal támogatja az M5-ös autópálya kunszállási fel- és lehajtójának megépítését.

A térség lakosságait, és vállalkozásait több mint 20 éve hitegették, hiszen az M5-ös autópálya építéséhez kapcsolódó 1994-ben keltezett koncessziós szerződés szerint a kunszállási csomópontnak 2001. december 31-ig kellett volna megépülnie, azonban 2000. június 29-én az akkori Közlekedési Minisztérium lemondott a kunszállási csomópont megépítésének határidejéhez fűződő jogairól, így már nem volt kivitelezhető. A koncessziós szerződés 2004. szeptember 21-ei módosítása ismét tartalmazta a kunszállási csomópontot mint megvalósítandó beruházás, azonban ebből sem valósult meg ezidáig semmi.

A kunszállási önkormányzat kiemelt fontosságúnak tekinti a a csomópont megépítését, ezt támasztja alá a települési gazdasági programja is, mely már 2006-ban a következőket írta: az országos, regionális és megyei területrendezési tervekkel összhangban közreműködünk az országos közúthálózat fejlesztésének előkészítésében, valamint az állami kezelésben lévő utakhoz kapcsolódóan közös fejlesztéseket készítünk elő az ottani létesítmények megvalósítására. Továbbra is aktívan képviseljük Kunszállás érdekeit abban, hogy a falu megközelíthetőségének feltételeit javítsuk. A falu fejlődéséhez stratégiai fontosságú kérdésnek tekintjük az M5-ös autópálya lehajtó kiépítését, valamint a Kunszállás-Matkó összekötő utat - adta hírül a BAON internetes hírportálja.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 19. 19:54, csütörtök | Helyi

Jó gazdákat nevel a Mezgé

Idén először került megrendezésre a Gazda Szakma Kiváló Tanulója Verseny április 10-13-a között a NAK és a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola szervezésében Hódmezővásárhelyen.

2018. Április 19. 12:48, csütörtök | Helyi

Jótékonysági birkózó bál

A Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület vezetése, sportolói és szülői közössége idén is megrendezi a hagyományos jótékonysági bálját 2018. május 12-én, szombaton 19 órától, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

2018. Április 19. 12:33, csütörtök | Helyi

Fakivágás miatt útlezárás

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a Tisztelt lakosságot, hogy 2018. április 20-án pénteken a DM bolt előtti parkoló fakivágás miatt reggel 7 órától lezárásra kerül.

2018. Április 19. 12:24, csütörtök | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a vasútvonalakon

A MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatósága értesíti Kiskunfélegyháza lakosságát, hogy 2018. 04. 19.-én a közforgalmú vasútvonalakon, vontató vágányokon, telephelyeken és rakodóterületeken vegyszeres gyomirtózást végez.