Városlista
2018. január 20, szombat - Sebestyén

Hírek

2017. November 13. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Autópályán mehetünk majd Kunszállásra

Autópályán mehetünk majd Kunszállásra

A kunszállásiak nagy álma válhat valóra azáltal, hogy végre megépülhet az M5-ös autópálya kunszállási fel- és lehajtója.

A jó hírről Kovács Imre, Kunszállás polgármestere számolt be közösségi oldalán, amely szerint 12 évnyi munka, és sok-sok egyeztetés eredménye érett be. A november 8-án megjelent Magyar Közlönyben olvasható, hogy a kormány 525 millió forinttal támogatja az M5-ös autópálya kunszállási fel- és lehajtójának megépítését.

A térség lakosságait, és vállalkozásait több mint 20 éve hitegették, hiszen az M5-ös autópálya építéséhez kapcsolódó 1994-ben keltezett koncessziós szerződés szerint a kunszállási csomópontnak 2001. december 31-ig kellett volna megépülnie, azonban 2000. június 29-én az akkori Közlekedési Minisztérium lemondott a kunszállási csomópont megépítésének határidejéhez fűződő jogairól, így már nem volt kivitelezhető. A koncessziós szerződés 2004. szeptember 21-ei módosítása ismét tartalmazta a kunszállási csomópontot mint megvalósítandó beruházás, azonban ebből sem valósult meg ezidáig semmi.

A kunszállási önkormányzat kiemelt fontosságúnak tekinti a a csomópont megépítését, ezt támasztja alá a települési gazdasági programja is, mely már 2006-ban a következőket írta: az országos, regionális és megyei területrendezési tervekkel összhangban közreműködünk az országos közúthálózat fejlesztésének előkészítésében, valamint az állami kezelésben lévő utakhoz kapcsolódóan közös fejlesztéseket készítünk elő az ottani létesítmények megvalósítására. Továbbra is aktívan képviseljük Kunszállás érdekeit abban, hogy a falu megközelíthetőségének feltételeit javítsuk. A falu fejlődéséhez stratégiai fontosságú kérdésnek tekintjük az M5-ös autópálya lehajtó kiépítését, valamint a Kunszállás-Matkó összekötő utat - adta hírül a BAON internetes hírportálja.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 20. 08:00, szombat | Helyi

Végzetes kortyok

Karácsony előtt huszonegy beteg került kórházba a Hajdú-Bihar megyei Szerep községből a pancsolt alkohol fogyasztása után.

2018. Január 19. 16:43, péntek | Helyi

Vár a Platán

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményének Iskolaváró rendezvényének második foglalkozása az APRAJAFALVI NÉGYPRÓBA a 2018. január 23-án (kedden) 17 órakor lesz.

2018. Január 19. 11:36, péntek | Helyi

Három zarándokvonatot indít idén a MÁV

Idén három zarándokvonatot indít a MÁV; májusban az erdélyi Csíksomlyóba, júniusban a lengyelországi czestochowai magyar pálosok által alapított kegyhelyre és idén először Medjugorjéba is

2018. Január 19. 09:20, péntek | Helyi

Elcsúszott a motoros

Kiskunfélegyházán, a Balassa utcán közlekedett egy 18 éves helyi férfi Yamaha gyártmányú segédmotoros kerékpárjával.