Városlista
2017. november 19, vasárnap - Erzsébet

Hírek

2017. November 13. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Autópályán mehetünk majd Kunszállásra

Autópályán mehetünk majd Kunszállásra

A kunszállásiak nagy álma válhat valóra azáltal, hogy végre megépülhet az M5-ös autópálya kunszállási fel- és lehajtója.

A jó hírről Kovács Imre, Kunszállás polgármestere számolt be közösségi oldalán, amely szerint 12 évnyi munka, és sok-sok egyeztetés eredménye érett be. A november 8-án megjelent Magyar Közlönyben olvasható, hogy a kormány 525 millió forinttal támogatja az M5-ös autópálya kunszállási fel- és lehajtójának megépítését.

A térség lakosságait, és vállalkozásait több mint 20 éve hitegették, hiszen az M5-ös autópálya építéséhez kapcsolódó 1994-ben keltezett koncessziós szerződés szerint a kunszállási csomópontnak 2001. december 31-ig kellett volna megépülnie, azonban 2000. június 29-én az akkori Közlekedési Minisztérium lemondott a kunszállási csomópont megépítésének határidejéhez fűződő jogairól, így már nem volt kivitelezhető. A koncessziós szerződés 2004. szeptember 21-ei módosítása ismét tartalmazta a kunszállási csomópontot mint megvalósítandó beruházás, azonban ebből sem valósult meg ezidáig semmi.

A kunszállási önkormányzat kiemelt fontosságúnak tekinti a a csomópont megépítését, ezt támasztja alá a települési gazdasági programja is, mely már 2006-ban a következőket írta: az országos, regionális és megyei területrendezési tervekkel összhangban közreműködünk az országos közúthálózat fejlesztésének előkészítésében, valamint az állami kezelésben lévő utakhoz kapcsolódóan közös fejlesztéseket készítünk elő az ottani létesítmények megvalósítására. Továbbra is aktívan képviseljük Kunszállás érdekeit abban, hogy a falu megközelíthetőségének feltételeit javítsuk. A falu fejlődéséhez stratégiai fontosságú kérdésnek tekintjük az M5-ös autópálya lehajtó kiépítését, valamint a Kunszállás-Matkó összekötő utat - adta hírül a BAON internetes hírportálja.

Ezek érdekelhetnek még

2017. November 19. 14:00, vasárnap | Helyi

Most még megússzák a bírságot a hibázó mikrovállalkozások

Támogató eljárást indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azoknál a mikrovállalkozásoknál, amelyeknél az adóhatóság a rendelkezésére álló és a bevallási adatok között jelentős eltérést talált

2017. November 19. 12:00, vasárnap | Helyi

A családbarát főnöktől a fitneszteremig – így csábítják a legjobb dolgozókat

A munkavállalók többsége már nem csak a fizetést nézi, ha állást vált, derült ki a felmérésekből.

2017. November 19. 10:00, vasárnap | Helyi

Ezek a délalföldi térség legértékesebb termékei

A fűszerpaprika, a bor és az őszibarack a délalföldi térség legértékesebb termékei közé tartoznak.

2017. November 19. 09:00, vasárnap | Helyi

Míg a világ egyik fele túleszi magát, a másik fele éhen hal

Gondolhatnánk, hogy a globális táplálkozási válság csak egy újabb divatos kifejezés, és gondolhatnánk azt is, hogy az ilyesmi csak a szegényebb térségeket érinti, azonban nem erről van szó.