Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 13. 13:02, kedd | Belföld
Forrás: törvényszék - fotó: illusztráció

Állatkínzásért ítéltek el egy hentest

Állatkínzásért ítéltek el egy hentest

Egy évre próbára bocsátotta állatkínzás miatt azt a férfit a Tatabányai Törvényszék, aki több méteren keresztül vonszolt egy eszméleténél lévő sertést az állat állkapcsába akasztott kampóval.

A vádlott egy húsfeldolgozással foglalkozó cégnél dolgozott hentesként. Tavaly július 7-én a munkahelyének vágóhídjáról megszökött egy vágásra váró, mintegy 70 kilogrammos sertés. A vádlott és két munkatársa az állat után mentek, majd amikor a vádlott utolérte a sertést, akkor a nála lévő nyeles fémkampóval fejen ütötte, melynek következtében az állat a földre rogyott, de nem kábult el. Ekkor a vádlott a sertés állkapcsába akasztotta a kampót és ezzel körülbelül 45 méteren keresztül a földön vonszolta a láthatóan szenvedő, rúgkapáló sertést a vágóhídra, ahol aztán levágták és feldolgozták.

A Tatai Járásbíróság tavaly november 17-én meghozott ítéletében a vádlottat első fokon 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte állatkínzás bűntette miatt. Az ítélet ellen az ügyész akkor súlyosításért fellebbezett, azonban a fellebbezést a másodfokú bíróság nem találta alaposnak, mert a büntetlen előéletű, munkáját hosszú ideje kötelességtudóan és szakszerűen ellátó vádlott nagyon rövid ideig fejtett ki olyan tevékenységet, ami az állat szükségtelen szenvedésével járt.

A másodfokú határozat jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára