Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 23. 07:28, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

A védelmező 2 legyőzte a Mamma Mia! előzményfilmjét

A védelmező 2 legyőzte a Mamma Mia! előzményfilmjét

Két második rész küzdelmét hozta a hétvége az észak-amerikai mozik jegypénztárainál: A védelmező második részre nem várt győzelmet aratott a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba felett

- írta a The Hollywood Reporter iparági becslések alapján. A Denzel Washington főszereplésével forgatott akciókrimi, A védelmező 2. 35,8 millió dolláros (9,9 milliárd forintos) jegyárbevételével előzte meg színészlegendáktól hemzsegő Mamma Mia!-előzményfilmet, mely 34,4 millió dollárral debütált.

A sorrend az előrejelzések szerint akár még változhat is hétfőig.

A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című musicalfilm észak-amerikai eredménye azonban semmiképpen sem jelent csalódást, a nyitó hétvége megfelelt a várakozásoknak. Az Amerikán kívüli piacokon is sikeres volt a rajt: 43 országban 42,2 millió dollárt hozott a hétvége, a legtöbbet, 13,1 milliót Nagy-Britanniában, így a teljes árbevétel 76,8 millióra rúg már.

A Mamma Mia! második filmje 22 százalékkal nagyobb észak-amerikai jegyárbevétellel nyitott, mint 2008-ban az első musical.

Az Antoine Fuqua rendezte akciómozi, A védelmező 2-ben a Washington alakította visszavonult kommandós, Robert McCall ismét akcióba lendül, hogy bosszút álljon egy barátja halála miatt. A rendező és a sztár ebben a filmben dolgozott negyedszer együtt, a 2014-ben bemutatott A védelmező előtti közös munkájuk volt a Kiképzés (2001), utána pedig A hét mesterlövész (2016) forgatásán találkoztak.

A toplista harmadik helyére szorult vissza a múlt heti győztes Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció a hétvégi 23,3 milliós bevételével, a negyedik helyet a Disney képregénymozija, A Hangya és a Darázs szerezte meg 16,1 millió dollárral.

Az ötödik helyet szintén Disney-film, A hihetetlen család 2 szerezte meg 11,3 millióval, az animáció hat hét alatt 557 millió dolláros jegyárbevételt termelt az észak-amerikai mozikban.

A hatodik helyezett Felhőkarcoló, Dwayne Johnson kalandfilmje továbbra sem teljesít jól, 11 millió dolláros második hétvégi bevétele 56 százalékos visszaesést jelent a bemutató hétvégéhez képest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.