Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. November 14. 10:37, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A szakma mellett megtanulják a boldog élet mibenlétét

A szakma mellett megtanulják a boldog élet mibenlétét

Két másik félegyházi iskola mellett a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma is viselheti november 11-től a Boldog Iskola címet.

Nyáron már a Platán utcai általános iskola elnyerte a Boldog Iskola címet, mostantól pedig még három félegyházi iskola – Darvas József Általános Iskola, Móra Ferenc Gimnázium és Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma is csatlakozott a nagy népszerűségnek örvendő boldogságprogramhoz.

Jól mutatja az egyre növekvő érdeklődést az is, hogy a környékbeli településeken is vállalkoztak a boldogságórák tantervbe való beépítésére, és ezzel például a Pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskola is elnyerhette a napokban a Boldog Iskola címet.

A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.

2016-ban az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriuma Prof. Oláh Attila vezetésével tudományosan mérte a Boldogságóra program hatékonyságát. A gyerekek kérdőíveket töltöttek ki a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet, a kutatásvezetők és a pedagógusok együttműködésével, és immár hivatalos a végeredmény: Tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jóllétéhez.

A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke.

Bagdi Bella - aki egyébként életmódfejlesztő énekesnő is - személyesen nyújtotta át a „Boldog Iskola” címet mindegyik félegyházi oktatási intézményekben november 11-én. A diákok pedig meglepetésként egy kis műsorral kedveskedtek neki és kedves csapatának.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.