Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 22. 12:04, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták

A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták

Demonstrációt tartottak az MSZP miskolci országgyűlési és önkormányzati képviselői, valamint a szocialista párt szimpatizánsai péntek délelőtt a Miskolci Rendőrkapitányság épülete közelében az ellen tiltakozva, hogy a hatóság gyanúsítottként hallgatta ki Földesi Norbertet, az MSZP miskolci önkormányzati frakciójának vezetőjét és Varga Gergő önkormányzati képviselőt.

A zuhogó esőben mintegy negyvenen vettek részt a megmozduláson, amelyen a Demokratikus Koalíció helyi szervezete is képviseltette magát.
Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke a helyszínen újságíróknak nyilatkozva példátlannak nevezte a történteket.
Az ügy előzményéről szólva elmondta: 2005-ben indult el a Fészekrakó-program, amelynek segítségével több ezer fiatal jutott lakáshoz. Ezt az állami programot Miskolcon, elsősorban az avasi lakótelepen, "néhány bűnöző kihasználta", okiratokat, adásvételi szerződéseket, munkáltatói igazolásokat hamisítottak, gyakorlatilag egy maffiaszerű bűnszövetkezet működött - fogalmazott a politikus, aki szerint "ügyvédek, értékbecslők, banki alkalmazottak fogtak össze", akik jelentős, mintegy 4 milliárd forintos kárt okoztak az államnak. Az ügynek több száz gyanúsítottja van, a bíróság a közelmúltban kezdte tárgyalni az ügyet. A pénz nincs meg, és mintha nem is keresné senki - fogalmazott a szocialista politikus.
Közölte: miután kiderült, hogy ki az elsőrendű vádlott az ügyben, a most meggyanúsított önkormányzati képviselők egy tavalyi sajtótájékoztatón bemutatták az illető egy nyilvános rendezvényen készült fotóját, amelyen az ügyvéd ruháján fideszes kitűző látható.
Simon Gábor közlése szerint annak idején a sajtón keresztül kérdezték a Fideszt, mi köze a pártnak ehhez az emberhez; válasz nem érkezett, de jogosulatlan adatkezelés és személyiségi jogainak megsértése miatt az ügyvéd feljelentette a két képviselőt. A jogász végzettségű MSZP-s politikus szerint "úgy látszik, az a baj, hogy megnevezték azt is, hogy ez a személy Fidesz-aktivista, a Fideszhez kötődő személy".
Földesi Norbert és Varga Gergő a demonstráción úgy fogalmazott: azzal, hogy nyíltan közölték az elsőrendű vádlott pártkötődését, szembesítették a Fészekrakó-ügy károsultjait ezzel. "Egy olyan ember, aki bűncselekményével tönkre tett egy városrészt, ne hivatkozzon semmire". Mi azzal védekezünk, amivel tudunk, de mindenkivel, mindenhol tudatosítjuk, ki okozott szenvedést az avasi lakóknak - hangoztatták.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő