Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2018. December 09. 09:58, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A második is fényre lobban, jelzi: angyal szállt a földre

A második is fényre lobban, jelzi: angyal szállt a földre

A hitet jelképező első gyertyaláng után fellobbant városunk adventi koszorúján december 8-án a reményt jelképező második gyertya is.

Az ünnepséget a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fúvósai és kórusának adventi műsora színesítette.

A gyertya meggyújtása előtt Hatvani Zsófia református lelkésznő szólt a népes számban megjelent ünneplőkhöz:

- Nagyon nagy szükségünk van az örömre, hiszen enélkül nincsen igazi élet. Noha vannak nehéz időszakok életünkben, de mindig vágyakozunk megragadni az igazi öröm lehetőségét. Szerencsére sok örömforrás van életünkben és így év végén talán végig is számláljuk, hogy mi mindenért lehetünk hálásak akár a családunk, avagy lakókörnyezetünk tekintetében. Olyan sok szépség van a világban akár a kapcsolataink terén, akár a minket körülvevő világban, aminek nagyon lehet örülni. Mégis azt látom, hogy nagyon sok szomorú ember van. Sokszor bánatosak vagyunk és nem az öröm sugárzik rólunk. Vannak olyan emberek, akik abszolút a múltban ragadtak és ott gyökereznek. A fájdalom néha évekig, évtizedekig elkísér bennünket és sok-sok sebet hordozunk magunkban, mert nehéz megbocsátani, kiengesztelődni. Vannak rossz döntéseink, melyeknek gyümölcsét utólag szakítjuk le és már nem tudjuk helyrehozni. Szorongunk a jelen és a jövő miatt is. Félünk attól, hogy mi lesz velünk az idő múlásával. Úgy érezzük, kiszolgáltatottak vagyunk és rettegünk a haláltól.

A lelkésznő Pál apostol bátor mondatával oldotta fel a bennünk élő félelem béklyóját, melyből erőt meríthetünk életünk nehéz szakaszaiban is. Pontosan úgy, ahogyan Szent Pál tette, akinek szíve csordultig tele volt szeretettel még akkor is, mikor börtönben vetette papírra gondolatait.

- Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: ÖRÜLJETEK!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 17. 16:55, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2019. Január 17. 12:12, csütörtök | Helyi

Úszás, vízilabda és triatlon sportágakban tanulhatnak a gyerekek

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület 2019. február elejétől új kezdő csoportokat indít 5 éves kortól, ahol a gyerekek játékosan sajátítják el az úszás, a vízilabdázás és a triatlon sportágak alapjait.

2019. Január 17. 09:57, csütörtök | Helyi

Börtönőrt próbált megkenni egy elítélt Szegeden

Megpróbált megvesztegetni egy börtönőrt egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben, hogy így jusson illegálisan mobiltelefonhoz

2019. Január 17. 09:53, csütörtök | Helyi

Mobilinterneten küldtük a legtöbb ünnepi jókívánságot

Jelentősen megnőtt az ünnepi mobilinternet forgalom a magyarországi szolgáltatóknál, az adatforgalom december 25-én volt a legnagyobb