Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. December 09. 09:58, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A második is fényre lobban, jelzi: angyal szállt a földre

A második is fényre lobban, jelzi: angyal szállt a földre

A hitet jelképező első gyertyaláng után fellobbant városunk adventi koszorúján december 8-án a reményt jelképező második gyertya is.

Az ünnepséget a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fúvósai és kórusának adventi műsora színesítette.

A gyertya meggyújtása előtt Hatvani Zsófia református lelkésznő szólt a népes számban megjelent ünneplőkhöz:

- Nagyon nagy szükségünk van az örömre, hiszen enélkül nincsen igazi élet. Noha vannak nehéz időszakok életünkben, de mindig vágyakozunk megragadni az igazi öröm lehetőségét. Szerencsére sok örömforrás van életünkben és így év végén talán végig is számláljuk, hogy mi mindenért lehetünk hálásak akár a családunk, avagy lakókörnyezetünk tekintetében. Olyan sok szépség van a világban akár a kapcsolataink terén, akár a minket körülvevő világban, aminek nagyon lehet örülni. Mégis azt látom, hogy nagyon sok szomorú ember van. Sokszor bánatosak vagyunk és nem az öröm sugárzik rólunk. Vannak olyan emberek, akik abszolút a múltban ragadtak és ott gyökereznek. A fájdalom néha évekig, évtizedekig elkísér bennünket és sok-sok sebet hordozunk magunkban, mert nehéz megbocsátani, kiengesztelődni. Vannak rossz döntéseink, melyeknek gyümölcsét utólag szakítjuk le és már nem tudjuk helyrehozni. Szorongunk a jelen és a jövő miatt is. Félünk attól, hogy mi lesz velünk az idő múlásával. Úgy érezzük, kiszolgáltatottak vagyunk és rettegünk a haláltól.

A lelkésznő Pál apostol bátor mondatával oldotta fel a bennünk élő félelem béklyóját, melyből erőt meríthetünk életünk nehéz szakaszaiban is. Pontosan úgy, ahogyan Szent Pál tette, akinek szíve csordultig tele volt szeretettel még akkor is, mikor börtönben vetette papírra gondolatait.

- Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: ÖRÜLJETEK!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 20. 11:21, szerda | Helyi

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete

Különleges, a városunk egyik legszebb műemlékéhez méltó módon újul meg az Ótemplom környezete.

2019. Március 20. 11:05, szerda | Helyi

Hamarosan permetezik a platán- és hársfákat

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy a platán és hársfák lemosó permetezésének várható időpontja 2019. március 26.

2019. Március 20. 09:08, szerda | Helyi

Naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát gyűjthetünk

Saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek.

2019. Március 20. 08:58, szerda | Helyi

Alkonykapcsolós közvilágításra tér át a város

Idén ősztől már nem a pontos idő, hanem a tényleges fényviszonyok határozzák meg Félegyházán, hogy mikor kapcsoljon be a közvilágítás: amikor sötétedni kezd, a lámpák felgyúlnak.