Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 16. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

A kutyának sem mindegy, hol nyaral

A kutyának sem mindegy, hol nyaral

Számos új kedvezménnyel és újdonsággal találkozhatnak a gazdák, ha nyaralni indulnak.

Sokszor azt is nehéz eldönteni, hogy magunkkal vigyük házi kedvencünket vagy inkább keressünk a négylábúnak egy panziót. Hogyan válasszunk a bőséges kínálatból, és mi legyen a családtagként kezelt négylábúakkal? Az M1 Kosár című műsora a fentebbi dilemmákra és kérdésekre kereste a választ.

Számos új kedvezménnyel és újdonsággal találkozhatnak a gazdák, ha nyaralni indulnának négylábú házi kedvencükkel. De hogyan válasszunk a bőséges kínálatból, és mi legyen a családtagként kezelt kutyatársakkal?

Egyre nagyobb divat lett a kutyabarátság, és a szolgáltatók is felismerték, hogy érdemes a kutyások felé nyitni – mondta az M1 Kosár című műsorában Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapítója. Az egyik lehetőség, amit egyre gyakrabban, egyre többen választanak, az a kutyás nyaralás. Szerencsére egyre több kutyabarát-szálláshelyet lehet találni külföldön vagy akár Magyarországon is.

Háziállat bevihető vagy kutyabarát?

„A kutyabarát nem egyenlő a háziállat bevihető jelzéssel. Hiszen az, hogy beengedi a kutyát, még nem feltétlenül kutyabarát, hiszen nem ad semmi szolgáltatást, csak beengedte a kutyát” – jegyezte meg az alapító.

Az igazán kutyabarát-szálláshelyek pluszszolgáltatásokat is adnak, ilyen lehet például a kutyapléd vagy, hogy pórázt is kérhetünk a recepción. Az ilyen kutyabarátszállások száma nagyjából 100-200 közé tehető itthon.

A Kosár című műsorban felhívták a figyelmet arra is, hogy csak megfelelően szocializált kutyával szabad útnak indulni, legyen szó közös nyaralásról, és a kutyanapköziről vagy éppen kutyapanzióról.

„Azt gondolom, hogy a kutyának ez nagyon jó. A kutya szuper szociális lény, és fontos, hogy ezt meg is kapja, a maga szociális közegében tudjon lenni, és a kortársaival, fajtársaival együtt játszhasson, szaladgálhasson” – fejtette ki a Kutyagondnok Panzió vezetője, Csikós Gábor.

Egész nap játszanak és mozognak

Ezek a tevékenységek rendkívül lefárasztják az állatot. Ez persze jó a gazdáknak. Ha egy panzióban eltöltött nap vagy hét után hazavisszük a négylábút, akkor jó eséllyel napokig csak eszik és alszik. Pár napba is beletelhet, amíg visszatér a régi kerékvágásba.

„Gyakorlatilag egész nap játszanak, és sokat sétálunk. Úsznak, labdáznak, frizbiznek a kutyák. Sportnapokat szervezünk nekik, ahol lehetőségünk van elmenni cursingre. Ez egy teljes napos program a kutyusoknak” – részletezte Babai Bianka napközivezető.

Akár szállodát, akár panziót választunk, csak chippel ellátott, érvényes oltásokkal rendelkező kutyákat fogadnak. Azonban a választás nem mindig olyan egyszerű.

Az internet ebben nagy segítséget nyújt. Utánaolvashatunk, utánakérdezhetünk különböző fórumokon a megfelelő szálláshelyeknek, és így azt gondolom, magabiztosan lehet olyan panziót és napközit választani, ahol megfelelő biztonságban tudhatjuk kutyánkat – mondta Sziládi-Kovács Tibor.

A személyes látogatás segíthet a döntésben

A választék miatt nem kell aggódni, bizonyosan találunk olyan panziót, ahol gondját viselik a kutyának, míg nyaral a család, sőt, olyat is, ami minden igénynek megfelel. Előfordulhat például, hogy különleges figyelmet igényel a kutyánk: speciális étkezésre van szüksége vagy éppen róla mintázták a legszökősebb eb szobrát.

„Én mindenféleképpen azt javasolnám minden gazdinak, hogy azt a helyet, amit ő az interneten kinéz és kiválaszt, látogassa is meg személyesen. Menjen el, győződjön meg arról, hogy valóságos az, amit bemutatnak az interneten, és ugyanazzal találkozik a helyszínen is” – összegezte Horváth Márta, a Citypets Kutyapanzió tulajdonosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.