Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 07. 13:49, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kanállal etetett babák ducibbak lesznek

A kanállal etetett babák ducibbak lesznek

Azok a babák, akik szoptatás után pépes ételeket kapnak, kövérebbek lesznek, mint azok a csecsemők, akik saját maguk döntik el mit esznek - állítják kutatók.

A kanállal etetett kicsik, a pépes gyümölcsöktől és zöldségektől édesszájúakká válnak - állítja egy nottingham-i egyetem kutatócsoportja 155 gyerek tanulmányozása után.

Azok a csecsemők, akiknek megengedik, hogy saját maguk egyenek szilárd ételeket, inkább az olyan laktató szénhidrátokat kívánják, mint a pirítós. Ez a korai 'önszabályozás', segít vékonyságuk megőrzésében - írja a BBC.

A kutatók arra jöttek rá, hogy a bébiételekkel etetett babák gyakrabban elhíznak, bár összességében fiatalkorban mindkét csoportban egészséges súlynak örvendenek.

Dr. Ellen Townsend, a kutatás vezetője úgy gondolja: az, hogy engedjük kisbabánkat olyan ételeket enni, melyeket maguk választanak, az alapjait jelentheti az egészséges gyerekkori étkezésnek.

A tanulmányban megfigyelt 155 20 hónap és 6 év közötti gyereket figyeltek meg. A szülők által kitöltött kérdőívek alapján a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy azok a gyerekek, akik az elejétől fogva a saját kezükkel ettek és ők választhatták ki, hogy mit tesznek szájukba, inkább a szénhidrát-dús ételeket választották úgy, mint a pirítós kenyér és a tészta, nem pedig az édes, cukros bébi-pürék - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: babák, csecsemők, kutatók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére