Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Február 06. 16:34, csütörtök | Helyi
Forrás: BMRFK

A félegyházi rendőrök csípték nyakon a zsarolót

A félegyházi rendőrök csípték nyakon a zsarolót

H. Zsolt 2011-ben még csak alkalmanként kért kölcsön a sértettől, majd ezek a kölcsönkérések egyre erőszakosabb formát öltöttek, végül fenyegetéssé fajultak, amely hatására a sértett már rendszeresen adott át pénzt.

A szabadszállási rendőrőrsön tett feljelentést 2013. október 10-én egy 23 éves helyi lakos arról, hogy pár órával a bejelentése előtt ismeretlen tettes eltulajdonította bankkártyáját és annak felhasználásával a bankszámlájáról több tízezer forintot vett le. A nyomozás során kiderült, hogy a sértett valótlan bejelentést tett, mivel a bankkártyát senki sem lopta el. A számláról ő maga vette le a pénzt, de a szülei a pénzmozgásról tudomást szereztek, így a férfit azt találta ki, hogy ellopták kártyáját. Továbbá az is kiderült, hogy az egyik iskolatársának – H. Zsolt 22 éves kiskunfélegyházi lakosnak – adta oda a pénzt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján H. Zsolt 2011-ben még csak alkalmanként kért kölcsön néhány ezer forintot a sértettől, majd ezek a kölcsönkérések egyre erőszakosabb formát öltöttek, végül fenyegetéssé fajultak, amely hatására a sértett már rendszeresen adott át pénzt egészen 2013 októberéig. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2014. február 5-én zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogták H. Zsoltot, aki a gyanúsítotti kihallgatása során – őrizetbe vétele mellett – a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.