Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 25. 08:38, szerda | Helyi
Forrás: BAON

A drogozás után kifosztotta öntudatlan ismerősét a félegyházi férfi

A drogozás után kifosztotta öntudatlan ismerősét a félegyházi férfi

Vádat emeltek egy 23 éves kiskunfélegyházi férfivel szemben, aki dizájner drogot fogyasztott egy fiatalkorú ismerősével, majd mikor az iskolás fiú félig öntudatlan állapotba került, kifosztotta és magára hagyta.

A vádlott tavaly október 18-án este Kiskunfélegyházán találkozott fiatalkorú, még iskolába járó ismerősével, beszélgetni kezdtek és szóba került, a vádlottnál van-e valami „anyag”, amivel a sértettet meg tudná kínálni, ugyanis korábban már fogyasztottak együtt bódító hatású anyagot.

Közösen elmentek a vádlott testvérének a lakására, majd közösen elszívtak egy „varázsdohányt” tartalmazó cigarettát. Az iskolás háromszor szívott bele a cigarettába, rosszul lett, elszédült és hányni kezdett. Kérte a vádlottat, hogy az ő telefonjával hívjon mentőt, és ezért a telefonzár kódját is megadta.

– A vádlott azonban – látva, hogy a sértett félig öntudatlan állapotba került és mozogni sem tud – nem hívott mentőt, hanem a telefonból kivette a sim kártyát, eltörte, majd zsebre rakta a telefont. Ezután kikísérte a lakásból a sértettet és magára hagyta – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője. A vádlott ismerőse kabátját és a benne lévő airsoft pisztolyt is ellopta. A fiú rövid idő múlva jobban lett és a szemközti vendéglő felszolgálója segítségével értesítette a mentőket és a rendőrséget. Az elszívott „varázsdohány” herbál fantázianevű designer drogot tartalmazott. A rendőrök az ellopott, összesen 41 ezer értékű tárgyat lefoglalták és visszaadták a sértettnek, így a kár megtérült.

A büntetett előéletű 23 éves férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kifosztás bűntettén kívül kóros szenvedélykeltés vétségével is vádolja.

Niytóképünk illusztráció!

(Forrás: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.

2024. Április 14. 08:29, vasárnap | Helyi

Tetőzik az áprilisi nyár, de egyre közelebb a fordulat

A szabadtéri programoknak kedvező, nyarat idéző idő a következő napokban is folytatódik.