Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 19. 15:35, szerda | Helyi
Forrás: HIROS

7 millió euró értékű beruházással bővít a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.

7 millió euró értékű beruházással bővít a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.

Új üzemcsarnokot és palackozó gépsort avatott ma (szerdán) szentkirályi telephelyén Magyarország meghatározó ásványvíz- és üdítőipari társasága.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. több mint 7 millió euró értékű, önerőből megvalósuló beruházásának köszönhetően megkétszerezi termelő-kapacitását.

Az ásványvíz- és üdítőipari társaság 2018 elején kezdte meg kapacitásbővítő beruházását szentkirályi telephelyén. Alig fél év alatt megépült az új, 1500 m2-es üzemcsarnok, melyben a Krones palackozó gépsornak és a hozzá tartozó kiszolgálóberendezéseknek köszönhetően világszínvonalú fejlesztés valósult meg. Az ország egyik legnagyobb kapacitású palackozó gépsorának üzembehelyezésével óránként akár harminckétezer darab Szentkirályi ásványvizet is palackozhatnak, a minőségellenőrzés pedig a legszigorúbb szabványoknak felel meg.

Az eseményen beszédet mondott Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és tulajdonosa, Alessandro Pasquale, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. tulajdonosa, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és dr. Nagy István, agrárminiszter.

Balogh Levente felelevenítette a cég történetét, beszélt a kezdetekről édesapja kiemelkedő szerepéről, és elmondta, a folyamatos fejlesztésekre, és az azokkal járó kapacitásbővítésre szükség van, mert "2004 óta folyamatosan futunk az igények után".

- Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk a mai napon átadott fejlesztésünkkel. Az új üzemcsarnok és a palackozó gépsor hosszú távon is biztosítja a Szentkirályi jövőjét és piaci pozíciójának további erősítését. Arra különösen büszke vagyok, hogy ezt a beruházásunkat is önerőből valósítottuk meg, mert ez is igazolja a Pasquale családdal kötött szövetségünk, és az annak eredményeként létrejött vállalatcsoportunk sikerét - mondta Balogh Levente.

A 7 millió euró értékű beruházás teljes mértékben önerőből valósult meg. A fejlesztést az utóbbi években jelentősen megnövekedett vásárlói igények indokolták, eredményeként a termelőkapacitás közel duplájára emelkedik. Szentkirályon két éve zajlanak intenzív fejlesztések: tavaly több mint 3 millió euró értékű új vízkezelő üzem létesült, majd több mint 1,5 millió euró értékben megépült egy új, 4000 m2-es raktárcsarnok és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra. A beruházásokkal a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. és a KMV Csoport a magyarországi élelmiszeripar egyik legnagyobb befektetője lett.

Alessandro Pasquale, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. tulajdonosa és a KMV Csoport vezérigazgatója kiemelte, "ha megóvjuk a természetet, a természet vigyáz ránk". Ezért a természet, a víz iránti töretlen tisztelet jellemzi a céget. Emellett pedig fontos a helyi értékekbe és helyi erőforrásokba esett hit.

- Elkötelezettek vagyunk az emberek egészsége mellett, hiszen a természet mellett az ember a legfontosabb erőforrás - mondta Alessandro Pasquale,

Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke a vállalkozói ritmusérzékről beszélt, mely rendkívül fontos ahhoz, hogy valaki tudja, mikor kell, és mikor érdemes lépni.

- Balogh Sándor (Balogh Levente édesapja, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. létrehozója - a szerk.) a kortársam volt. Sándorban izzott a szenvedély, mely a fiában izzik tovább. De benne már ennél több van. Benne már ott van az a bizonyos ritmusérzék, melynek köszönhetően az egykori szentkirályi kis cég, a világ egyik meghatározó ásványvíz- és üdítőipari társaságává nőtte ki magát.

Dr. Nagy István agrárminiszter elmondta, nagyon sokat gondolkozott azon, mi a titka a cégnek, hogyan csinálnak a homokon folyékony aranyat. A siker első lépése, hogy fel kell tudni fedezni azt, amiből értéket tudunk teremteni. Ha ez megvan, kell egy jó adag bátorság, hogy bele merjünk vágni. Ha pedig belevágtunk, kezdődhet a kemény munka, amit pedig a folyamatos fejlődés, fejlesztés követ. És ha ezt felfejtjük, már nincs is titok. Csak kell valaki, aki ezt végigcsnálja!

- A Szentkirályi ásványvíz története azt jelzi számunkra, hogy a kisvállalkozások előtt nagy jövő állhat, ha mernek nagyot álmodni. A kormány feladata, hogy higgyen bennük és ki álljon mellettük, amikor megálmodják a terméküket, elindulnak és amikor bővülnek, váltanak, formálódnak a piaci igényekhez igazodva” - mondta dr. Nagy István agrárminiszter.

A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

(Forrás: HIROS)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.