Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 20. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

3-5 millióért lehet kisbabát venni

3-5 millióért lehet kisbabát venni

Egyre több család szeretne gyermeket örökbe fogadni. A nagy kereslet miatt egyre több terhes anya dönt úgy, hogy pénzt kér magzatáért. Pedig börtön is járhat érte.

A témát az RTL Klub dolgozta fel a Fókusz szerdai műsorában. A műsorban elhangzott, hogy becslések szerint Magyarországon jelenleg 20 ezer gyermek vár arra, hogy örökbe adják, ennek ellenére évente csak 900 kerül közülük új szülőkhöz. Pedig egyre többen szeretnének örökbe fogadni, és egyre több olyan pár van, amely akár fizetne is a gyermekért.

"Amíg ő bent volt, akkor ütött szeget a fejemben, hogy mi lenne, ha megtartanánk és eladnánk" - mondta a férfi, aki feleségével együtt több millió forintot kért, hogy örökbe adja 5 hónap múlva születendő gyermekét. A beszélgetésről rejtett kamerás felvétel is készült.

A műsorban megszólalt Budavári Zita, a Bölcső Alapítvány elnöke is, aki elmondta, hogy egy magzat árusítása, sőt megvétele is bűncselekmény, ennek ellenére ő is egyre több pénzt kérő anyukáról hall. Ez a büntető törvénykönyv szerint egyébként emberkereskedelemnek számít, az eladók és a vevők is három év börtönre ítélhetőek.

Mivel Budavári szerint a magzatukat áruló anyukák az interneten keresnek maguknak pénzzel lehúzható családokat, a Fókusz stábja is feladott egy hirdetést, amelyben örökbefogadásra váró házaspárnak adták ki magukat. Néhány nap múlva jelentkezett is náluk a vidéki házaspár, amely a rejtett kamerás felvételeken beszél az üzletről. A párnak ez lesz az első gyereke, és gyakorlatilag versenyeztették az örökbe fogadni akaró családokat. A gyerekért kapott pénzt pedig fájdalomdíjnak nevezte az apa.

Nem egy olyan történetet tudok, ahol támogatták az anyát hónapokon át, fizették a lakhatását, a táplálkozását, a vitamint, vitték orvosi vizsgálatokra, laborra, megszülte a gyereket, és szülés után nem mondott le róla" - mesélte Budavári. Majd hozzátette, hogy vannak olyan örökbefogadók, akik még ennél is rosszabbul jártak. Találkozott olyan esetekkel is, amikor megzsarolták vagy megfenyegették az örökbefogadókat. A Fókusz információi szerint például több hasonló esetben is nyomoz a rendőrség, bár az ORFK nem volt hajlandó nyilatkozni az ilyen ügyekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.