Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 21. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: BKMRF

20 év - 4 elnevezés - 1 eszme

20 év - 4 elnevezés - 1 eszme

20 évvel ezelőtt alapították a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Hírös Közterületi Támogató Alosztályát.

A Bács Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon 1994. május 1-jén alakították meg 19 fővel Lénárt András r. alezredes vezetésével a Beavatkozó Alosztályt. Kezdetben a két csoportban működő alosztály 11 fővel Kecskeméten, 8 fővel Baján működött. Az utóbbi a „Gepárd”, míg a kecskeméti csoport a „Hírös” nevet viselte.

A két csoportot 1997-ben összevonták, kecskeméti székhellyel, a 20 fős alosztály vezetésével Héjjas János r. főtörzszászlóst bízták meg.

Az egység 2001-től – feladat- és hatáskörváltozás nélkül – Bevetési Alosztály elnevezéssel működött tovább.

2008-tól Akció Osztályként folytatta tevékenységét, vezetésével Lakatos Attila r. századost bízták meg, helyettese Lakó Zoltán r. hadnagy lett. Az egység 2013. február 1-től viseli a Közterületi Támogató Alosztály elnevezést, de a Hírös név mindig tudatta, hogy a Bács-Kiskun megyei speciális felkészültségű egység tagjait fémjelzi.

Munkájuk valóban speciális felkészültséget igényel, hiszen ők azok, akik kiemelt jelentőségű feladatokat oldanak meg, nem csak a rendészeti munkában, de a bűnügyi szakterületen dolgozók munkáját is támogatják.

Kecskeméten, 2014. november 20-án a 20. évforduló alkalmából ünnepélyes rendezvényt tartottak, melynek keretében Arató László r. alezredes, a Bács Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese idézte fel az alosztály történetét és hangsúlyozta munkájuk jelentőségét.

A rendezvény egyik házigazdája Szabó József, a Kecskemét Közbiztonságért Közalapítvány elnöke volt. A közalapítvány az elmúlt 2 évtizedben a Kecskeméti Rendőrkapitányság támogatása során több ízben karolta fel a speciális egység állományának céljait szolgáló kezdeményezéseket is.

dr. Weninger András, Kecskemét város aljegyzője ünnepi beszédében a város dinamikus fejlődésének alakulását többek között a rendőrség által biztosított közbiztonsággal és a közös együttműködéssel magyarázta.

Az elmúlt 20 év legemlékezetesebb eseményeit az egység meghívott korábbi és jelenlegi vezetői, tagjai idézték fel, amit az alosztály jelenlegi munkatársainak valóban kiváló felkészültségüket tanúsító technikai és gyakorlati bemutatója követetett.

A kiváló eredményeket és szakmai sikereket elért fegyelmezett rendőri állomány követendő példát mutat az utódoknak. E jeles évforduló alkalmából Dávid Károly rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az alosztály 2 tagját is elismerésben és tárgyjutalomban részesítette, a korábbi, már nyugállományban lévő vezetőknek pedig emléktárggyal köszönte meg munkálkodásukat.

Szabó József, a Kecskemét Közbiztonságért Közalapítvány elnöke az alegység volt és jelen vezetőinek, valamint az alosztály aktív tagjainak emléktárgyat adott át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés