Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 20. 15:57, kedd | Helyi
Forrás: Világgazdaság

Júniustól az italautomatákat is figyeli a NAV

 Júniustól az italautomatákat is figyeli a NAV

Az italautomatát üzemeltető cégeknek még több, mint három hónapjuk van az úgynevezett automata felügyeleti egység beszereltetésére.

A felügyeleti egység segítségével nemcsak az adóhivatal lát rá a forgalmi adatokra, hanem az üzemeltető is pontosan nyomon tudja követni a bevételeket és a készletfogyást - írja a Világgazdaság.

A pénztárgépek után július 1-től az italautomaták forgalmára is rálát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Azért, hogy ütemezetten és a lehető legkényelmesebben történjék a beszerelés, a Magyar Postánál lehet időpontot foglalni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

A NAV ellenőrzési tapasztalatai szerint a gépek jelentős része az adók megfizetése nélkül üzemel, ezért szükséges az automata felügyeleti egység, amelynek segítségével éppúgy nyomon tudják követni az étel- és italautomaták forgalmát, mint a pénztárgépekét.

A július 1-i határidővel és az időpontfoglalási rendszerrel is segíti az italautomatát üzemeltető vállalkozásokat, hiszen így még minden érintettnek bőven van ideje az automata felügyeleti egység beszerelésére.
Az NGM közleményében hangsúlyozta, a kormány az érintett vállalkozásoknak 120 ezer forintot biztosított az automata felügyeleti egység beszerzéséhez.

Az adóhivatal eddig mintegy 700 vállalkozásnak összességében 23 600 üzembehelyezési kódot adott ki, tegnapig pedig már 2500 automatába be is szerelték a felügyeleti egységet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit