Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 30. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: - Dinnyés Gyula -

Újra indult a Tai Chi oktatás Kiskunfélegyházán

Újra indult a Tai Chi oktatás Kiskunfélegyházán

A Tai Chi nem egyszerűen a harcművészet egyik ága, annál sokkal több. Nem csak a testünket tartja edzésben, hanem a lelkünkre, érzéseinkre egész életünkre is kihat.

A Tai Chi nem egyszerűen a harcművészet egyik ága, annál sokkal több. Nem csak a testünket tartja edzésben, hanem a lelkünkre, érzéseinkre egész életünkre is kihat. A Tai Chi-ben a mozdulatok megtanulása és a mögöttes tartalom megértése energiát, türelmet és időt kíván, ami áldozatokkal jár. Sokan az egészségmegőrző hatása miatt ismerik, viszont ez egy kis szelete az egész rendszernek. Az edzések felépítésének lényege, hogy mindenki találjon benne neki tetsző részt. A Dao Yin (kínai jóga) elmeit ötvözi a harcművészeti elemekkel, megfűszerezve önvédelmi fogásokkal. Ezáltal nem csak az ízületek rugalmasságát növeli, hanem fejleszti a test dinamizmusát, ezáltal jó közérzetet ad, ami az egészséges önbizalom alapja. A meditáció és a koncentrálás alapköve a Tai Chi-nek. Segítségével képesek leszünk a jól lét állapotának fenntartására, valamint egy magasabb energiaformának, egy magasabb tudatosságnak az elérésére, mely kihatással van világszemléletünkre, életstílusunkra, körülményeinkre egyaránt.

A fenti sorokat olvasva joggal örülhetünk mi félegyházi emberek, hogy ismét lehetőség nyílik e kivételesen összetett, kiemelkedő élettani hatású, érdekes sport megismerésére és gyakorlására. Egyenlőre még heti 2x2 órában várják az érdeklődőket. Az oktató személyéről annyit, hogy e tárgyban diplomázott, szakmai háttere megkérdőjelezhetetlen. Nagy Ferenc nagyon lelkes és szimpatikus oktató, aki igyekszik átadni minden tudását azoknak, akiket komolyan érdekel, hogyan teremthetik meg belső békéjüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.