Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 30. 16:38, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Újabb 4 milliárdos befektető, 150 új munkahely

Újabb 4 milliárdos befektető, 150 új munkahely

4 MW biogáz erőművet kíván építeni az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft. Kiskunfélegyházán. A több mint négymilliárd forintba kerülő létesítmény 150 ember számára biztosít majd munkalehetőséget.

4 MW biogáz erőművet kíván építeni az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft. Kiskunfélegyházán. A több mint négymilliárd forintba kerülő létesítmény 150 ember számára biztosít majd munkalehetőséget. Az erőmű egy év alatt a város közvilágításához szükséges árammennyiség négyszeresét termeli meg, melyhez kb. 130 ezer tonna nyersanyagot használ fel – jelentette be ma (szeptember 30-án) Luzsi Zsolt a cég képviselője és Kapus Krisztián polgármester.

A biogáz erőmű a város számára több okból is hasznos. Amellett, hogy a cég százötven ember számára biztosít munkalehetőséget, jelentős iparűzési adót fog majd befizetni a város kasszájába. Az itt megtermelt áramhoz olcsóbban juthatnak hozzá a város és a vállalkozások. Félegyháza és vonzáskörzetében keletkezett mezőgazdasági és élelmiszeripari termelésből származó hulladék és szerves trágya helyben kerülhet feldolgozása, ami az ágazatban dolgozók számára is jelentős megtakarítást eredményez – mondta el Kapus Krisztián polgármester.
Az előző biogáz erőművét a cég Nagykőrösön építette fel, ezt a kedvező feltételek miatt (vágóhíd, baromfifeldolgozó, marhatelep, stb.) Kiskunfélegyházán kívánják létrehozni. Kapus Krisztián polgármesterrel folytatott előzetes és gyümölcsöző tárgyalások eredménye a most megszületett szándéknyilatkozat. A tervek szerint a több mint 4 milliárd forintos beruházás jövő év tavaszán kezdődhet el. Az erőművet – az uralkodó széljárást a figyelembe véve – a város dél-keleti részén építik fel. A létesítmény villamos áramot, hőt, és tápanyag-utánpótlásra alkalmas fermentlevet állít elő – emelte ki Luzsi Zsolt, az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft. képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.