Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Február 28. 11:32, szombat | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Tizenhárom társasház pályázik energetikai felújításra

Tizenhárom társasház pályázik energetikai felújításra

Kiskunfélegyházán 13 társasház és lakásfenntartó szövetkezet jelezte szándékát, hogy részt venne a pályázaton. Szándékukat a képviselő-testület február 27-ei ülésükön támogatták.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az „Otthon Melege Program” keretén belül pályázati felhívást tett közzé minimum 4, de maximum 60 lakással rendelkező társasházak és lakásszövetkezetek energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása tárgyában.

Kiskunfélegyházán 13 társasház és lakásfenntartó szövetkezet jelezte szándékát, hogy részt venne a pályázaton. Szándékukat a képviselő-testület február 27-ei ülésükön támogatták.

A lakóközösségek az épületek komplex felújítására pályáznak, valamint az adott épületre kötelezően előírt épületgépészeti beavatkozásokat végzik el. Ahogy az előterjesztésben olvasható, 2015. január 29-én a Hivatal tárgyalójában megtartott pályázati tájékoztatón a Filantrop Kft. kirendeltség-vezetője úgy tájékoztatta az önkormányzatot, hogy Kiskunfélegyházán a gyűjtőkéménnyel rendelkező épületek kéményeinek mindegyike bezárás közeli állapotban van, különösen a lakótelepi WIMPI típusú házakat. Január óta minden nyílászárócsere esetén kötelező gáztervet készíteni, így most már egy államilag támogatott társasház-felújítás során elkerülhetetlen a rossz állapotú gyűjtőkémények felújítása, hiszen a szakhatósági hozzájárulás feltétele a biztonságosan megoldott égéstermék elvezetés.


Az önkormányzat a kémények felújításával nem érintett (távfűtéses) épületek esetében 10%, a kémények felújításával is érintettek esetében pedig 15% támogatást nyújt majd. Ennek költsége a beérkezett kérelmek vonatkozásában mintegy 180 millió forint, amire a 2016. évi költségvetésben kell kötelezettséget vállalnia az önkormányzatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.