Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 06. 05:29, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Rozália néni 102 éves lett

Rozália néni 102 éves lett

Városunk egyik legidősebb polgárát, a 102. éves Csányi Kálmánnét köszöntötte születésnapja alkalmából október 5-én Kapus Krisztián polgármester, dr. Lajkó Norbert aljegyző, Gálig Erzsébet, valamint család, a Nádasdy utcai otthon

Városunk egyik legidősebb polgárát, a 102. éves Csányi Kálmánnét köszöntötte születésnapja alkalmából október 5-én Kapus Krisztián polgármester, dr. Lajkó Norbert aljegyző, Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény igazgatója, valamint család, a Nádasdy utcai otthon dolgozói. Rozália néni a virágcsokrokat, ajándékokat kapott, de a születésnapi ebéd sem maradhatott el.


Csányi Kálmánné Rózsika néni Pálmonostorán született 1912. október 5-én. Szülei gazdálkodásból teremtették meg a megélhetés feltételeit, míg nem az édesapa 1914-ben életét vesztette a háborúban. Rózsika néni ekkor 2 éves volt. Édesanyja mindent megtett, hogy gyermekeit tisztességben felnevelje, nyugodt lélekkel engedje útjára őket. Rózsika néni 4 elemi és két ismétlő osztályt végzett, 1939-ben kötött házasságot. Férje a vasútnál pályamunkásként dolgozott, ő maga pedig a háztartást vezette. Házasságukból egy fiú és egy leánygyermek született. Amikor férjét elvesztette, gyermekek is saját életüket építették, vidéken éltek és dolgoztak. Így Rózsika néni megromlott egészségi állapota miatt nem látott más lehetőséget, mint azt, hogy idősek otthonába kérje elhelyezését. Elmondása szerint jól érzi magát az intézményben, sokat jelent számára, hogy szerettei rendszeresen látogatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.