Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 01. 13:39, péntek | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Petőfi Sándor elődeinknek és nekünk is példaképül szolgál

Petőfi Sándor elődeinknek és nekünk is példaképül szolgál

Petőfi Sándor halálának 165. évfordulója tiszteletére ünnepséget tartott július 31-én Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházi Petőfi Emlékbizottság.

Petőfi Sándor halálának 165. évfordulója tiszteletére ünnepséget tartott július 31-én Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházi Petőfi Emlékbizottság.
Az ünnepi megemlékezésre szívhez szóló műsorral készültek a Felvidékről érkező a Sikabonyi Polgári Társulás énekkara Vanyek Henriett vezetésével.
A fülbecsengő, magyarsághoz kapcsolódó énekek, és versek mélyen elgondolkodtatták a megjelenteket, akik elismerő tapssal jutalmazták az előadókat.

Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere, a Petőfi Emlékbizottság elnöke ünnepi beszédében elmondta, hogy „Nem lehet úgy magyarnak lenni, hogy az ember ne ismerje Petőfi verseinek számos sorát, sőt a világban ő a legismertebb magyar költő. Tiszteljük Petőfit, mert olyan költői világot teremtett, ahol emberarca van mindenkinek, ahol úgy él minden, akár mi emberek.
Példamutató számunkra odaadó, mély ragaszkodása, szeretete, amellyel az élet dolgaihoz fordult. Felnézünk rá, mert példát adott emberségből, magyarságból, hűségből, barátságból. Nagy harcosa volt a reformkornak, szívdobogása március 15-nek. Az ő érdeme, hogy március idusa a gondolat szabadságának, a magyar ifjúságnak, a jobb jövő reményének napja lett. Büszkék vagyunk arra, hogy Petőfi – a kiskunok szabadságvágyából merítve – az 1848-as márciusi események élére állt, hirdetve az egyenlőséget, a nemzet szabadságát. Ő volt az, aki a pesti ifjakkal együtt a Párizsból Bécsen át Pestre eljutott szabadság tüzét lángra lobbantotta.”

A polgármester úr köszöntőjét követően Petőfi Sándor Dalaim című versét hallhattuk Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgára előadásában.
Az ünnepi műsor zárásaként került sor a megemlékezés koszorúinak elhelyezésére a Petőfi szobor lábánál.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).