Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 28. 06:17, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Összetartozásunk jegyében lobogott a tűz

Összetartozásunk jegyében lobogott a tűz

Rendkívül nagy érdeklődésre tett szert városunkban az „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek” programsorozat keretében megrendezett Mihály-napi hagyományőrző és kulturális fesztivál.

Rendkívül nagy érdeklődésre tett szert városunkban az „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek” programsorozat keretében megrendezett Mihály-napi hagyományőrző és kulturális fesztivál. Egész nap érdekes és színvonalas programok várták az érdeklődőket a rendezvény helyszínén, a Kiskun Múzeum udvarán. Nem unatkozott senki, hiszen a szervezők gondoskodtak mind a felnőttek, mind a gyerekek szórakoztatásáról. Bábszínház, táncbemutató, zenés-énekes előadások, néptánc, színes vetélkedők sora várta a város apraját-nagyját. Az odalátogatók megismerkedhettek a kovács mesterséggel, válogathattak háztáji borokból, méz különlegességekből, a Királyi Szakácsok pedig gondoskodtak a harapnivalóról is.

A rendezvény azért is kiemelkedő jelentőségű, mert az ország több, mint ezerhatszáz településén - közöttük Kiskunfélegyházán is - egyazon napon tartották meg Szent Mihály-napját az „Itthon vagy –Magyarország, szeretlek” programsorozat keretében. A programok megrendezésére 975 ezer forint támogatást nyert a város a Belügyminisztérium pályázatán.

A Mihály-napi vigadalom egyik leghangulatosabb programja az esti fáklyás felvonulás volt. A Petőfi térről indultak el a gyülekezők tűzzsonglőrök kíséretével, majd a múzeum udvarán meggyújtották a pásztortűzet, melynek legfőbb jelentősége, hogy a programhoz csatlakozott településeken egyszerre lobbantak fel a tüzek. Ezzel is megerősítetést nyert az összetartozásunk. A jó hangulatról és a talpalávalóról a Bazseva és a Gázsa zenekar gondoskodott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.