Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Február 14. 14:38, szombat | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Nem támogatja a költségvetést az MSZP helyi szervezete

Nem támogatja a költségvetést az MSZP helyi szervezete

Az elmúlt héten elfogadta Kiskunfélegyháza képviselő-testülete a város költségvetési rendeletét. Az ülésen az MSZP helyi szervezetének önkormányzati képviselője, Horváth Tamás is véleményezte a rendelet tételeit.

Február 13-án sajtótájékoztató keretében osztotta meg véleményét a sajtóval.

Horváth Tamás álláspontja szerint a költségvetés alapjaiban egy elfogadható, előremutató pénzügyi gazdálkodást vetít előre az idei évre, valamint vannak olyan tételek, amelyek már régóta húzódó problémára adnak megoldást. Ennek ellenére sem tudja a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete támogatni a költségvetést, mert egy sarkalatos pontban hátralépést tapasztaltak, ami számukra lényeges, ez pedig a szociális források. Ezek nélkül a fontos források nélkül nem teljes a helyi költségvetés – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.
Kevesebb jut a félegyházi rászorultak finanszírozására, megsegítésére – folytatta. Nem szabad cserbenhagyni a félegyháziakat. Olyan szociális ellátás kell, amely párhuzamban van a 2014-es év forrásokkal. Tavaly 79 millió forint önerőt tervezett a város ezeknek a támogatási formáknak a finanszírozására, ezzel szemben 2015-ben 56 millió forint önerőt fogadott el a képviselő-testület. Horváth Tamás véleménye szerint elfogadhatatlan a több mint 20 millió forintos csökkenés, ami családok százainak életét nehezíti meg.
Sok esetben az is gondot okoz, hogy nem éri el a rászoruló embereket az információ és így többen nem veszik igénybe a nekik járó támogatást – emelte ki a sajtótájékoztatón Horváth Tamás. Éppen emiatt átdolgozásra szorul a város szociális rendelete is. Nem feltétlen pénzügyi forrásokat szeretne az MSZP helyi szervezete bevonni, hanem elérhetővé szeretné tenni az arra jogosultak számára az ellátásokat, támogatásokat – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Horváth Tamás felsorolta azokat a tételeket, amiket módosító-javaslatként beterjesztett a képviselő-testületi ülésre, de ezek elutasításra kerültek:

- Szociális intézmények étkezési kvótájának emelése (+2 millió)
- Hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére (+2 millió)
- Nagycsaládosok támogatására (+2,4 millió)
- Gyógyszertámogatás (+3millió)
- Lakástámogatás (+10 millió)
- Élelmiszer utalvány (+2,6 millió)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.