Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 15. 11:25, csütörtök | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Mosoda átadás

Mosoda átadás

Holnaptól újra üzemel a mosoda a Csanyi úti szociális otthonban.

Holnaptól újra üzemel a mosoda a Csanyi úti szociális otthonban

Befejeződött a Csanyi úti szociális otthon mosodai felújításának első üteme, melynek átadására ma (január 15-én) került sor. A gyors és odaadó kivitelezésnek köszönhetően csütörtökön már el is kezdődhet a munka. Az önkormányzati beruházás jóvoltából nem csak a mosoda újulhatott meg, hanem hat új álláshely is született az intézményben.

A képviselő-testület 2013-ban a költséghatékonyság érdekében egy külsős céget bízott meg a mosodai tevékenység ellátásával, így a Csanyi úti szociális otthonban megszűnt a helyben történő mosás. Az eltelt több mint egy év alatt számos panasz érkezett a mosás minőségét illetően, ami indokolttá tette, hogy az önkormányzat újra elindítsa az intézményben a mosodai szolgáltatást - mondta el a sajtó érdeklődésére Balla László alpolgármester. A képviselő-testület tavaly novemberben döntött arról, hogy felbontja a külsős céggel a szerződést és a költségvetésből 16,5 millió forintot fordít a Csanyi úti szociális otthon mosodájának felújítására. A kivitelezés első üteme idén januárban befejeződött, amely lehetővé teszi, hogy január 16-tól elkezdődjön a munka a mosodában.

A fejlesztésnek köszönhetően három új géppel bővült az intézmény eszközállománya, valamint a régi gépek felújítására is lehetőség nyílt.
Az önkormányzat számára fontos, hogy miután a kivitelezés január 31-én véglegesen befejeződik a minőség korrekt legyen - hangsúlyozta az alpolgármester. Emellett kiemelte, hogy a beruházásnak köszönhetően hat fővel emelkedett a dolgozói létszám az intézményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.